Societe Generale, Fransa’da dijital varlık hizmet sağlayıcısı (DASP) lisansı alan ilk şirket oldu.

Fransız düzenleyici Autorité des Marchés Financiers (AMF), SocGen’in Societe Generale-Forge adlı kripto varlık bölümüne 18 Temmuz’da bir DASP lisansı verdi. Lisans, Forge’un dijital varlık saklama işlemlerini yürütmesine, yasal ihale için dijital varlıkları satmasına, satın almasına ve dijital varlıkların ticaretini yapmasına izin veriyor.

Forge CEO’su Jean-Marc Stenger yaptığı açıklamada bu lisansın, kripto varlıkları ekosistemindeki öncü rollerini teyit ettiğini söyledi. Stenger, Forge’un dijital varlıklar için kurumsal müşterilerden gelen talebi karşılamasını sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Binance dahil olmak üzere birçok kripto firması AMF’ye kayıtlı durumda, ancak yalnızca SocGen’in Forge’u lisansı aldı. Lisans almak için gereken uyum düzeyi, kayıt için gerekenlerden çok daha yüksek. Lisans almak için bir firmanın Fransa’da yerleşik olarak faaliyet göstermesi de gerekiyor. AMF konuyla ilgili olarak: “Firmalar, organizasyon, mali kaynaklar ve iş yürütme açısından belirli gerekliliklere uymalıdır” ifadelerini kullanıyor.

AB, kripto varlıkları düzenleyici çerçevesi MiCA’yı Nisan ayında kabul etmişti. Yeni mevzuat uyarınca, dijital varlık sağlayıcılarının Ocak 2025’e kadar AB içinde faaliyet göstermek için bir üye devletten tam lisans almış olmaları gerekecek.

Togg’dan bir ilk: Dijital varlık cüzdanının içinde akıllı cihaz pasaportu

KaynakThe Block