‘Ethereum’un egemenliğine meydan okuduğu’ yönündeki iddialı argümanlarla zaman zaman gündeme gelen Solana, ABD-New York ve Miami’deki fiziksel mağazalarını kapattı.

DeFi, NFT ve Web3 projelerine ev sahipliği yapan Solana ABD-New York’taki mağazasının ardından geçtiğimiz aylarda Miami’de de bir fiziksel mağaza açarak dikkatleri üzerine çekmişti. Solana Spaces adıyla açılan her iki mağazanın da Şubat ayının sonunda kapatıldığı kaydedildi. Kararın fiziki mağazaların tahmin edilenin çok altında ilgi gördüğü için alındığı bilgisi paylaşıldı.

NFT görsellerinin çerçevelere alınmış şekilde görülebildiği fütüristik mimarili alanda t-shirt, şapka, çorap gibi tekstil ürünleri de satın alınabiliyordu.

En önemli ‘fiziksel ürün’ ise geçtiğimiz aylarda tanıtılan Android işletim sistemine sahip Web3 odaklı akıllı telefon Solana Saga’ydı. Saga, New York’ta olduğu gibi Miami’de de bir camekanın ardında tutuluyor ve ekranlar vasıtasıyla detayları öğrenilebiliyordu.

Genel itibarıyla Solana ekosistemi ve Web3 hakkında bilgi edinilebilen geniş alanlara sahip olan mağazalarda Web3 deneyim noktalarında çeşitli hediyeler kazanmak da mümkündü. ‘Duyusal’ mağaza şeklinde tanımlandıklarını da belirtelim.

Miami’nin Wynwood mahallesi ile Manhattan’ın Hudson Yards mahallesinde bulunan Solana mağazalarını kapatma kararının “birkaç hafta önce” alındığı ifade edildi.

Her iki mağaza da böylelikle 1 seneyi bile doldurmadan kepenk indirmiş oldu.

Kaynakblockchain.news