Solana, ABD-New York’ta düzenlediği etkinlikte 2023’te satışa sunacağı akıllı telefonu duyurdu.

Akıllı sözleşmeler ve merkezi olmayan uygulamaları destekleme esasıyla geliştirilmiş kripto para zinciri Solana, ilgi çekici bir adım atarak Android işletim sistemine sahip Web3 telefonunu tanıttı. Saga ismi ile geleceği kaydedilen akıllı telefon, projenin Web3 geliştiricileri için hazırlanan Solana Mobile Stack SDK yüklü şekilde 2023 yılında piyasaya sunulacak. Ayrıca Web3 dapp (merkezi olmayan uygulama) mağazası ve Solana Pay gibi çeşitli platformlara sahip olacak.

ABD pazarı için 1000 dolarlık fiyat etiketi ile satışa sunulacağı bildirilen cihaz, kripto para cüzdanları işlevselliğine ek olarak Solana blockchain ağına entegre şekilde inovatif özellikler içerecek. Şirket açıklamasına göre kullanıcılar bu cihazla Web3’te daha kolay işlem yapabilecek, aynı zamanda token’lar ve NFT’ler dahil olmak üzere dijital varlıklarını daha güvenli şekilde yönetebilecekler.

Solana Saga’nın donanım tarafındaki tasarımcısının OSOM olduğu bildirildi, söz konusu şirketin Google, Intel ve Apple için bilgi işlem donanımları geliştirdiği biliniyor.

OSOM’un kurucu ortağı ve CEO’su Jason Keats, “Dünyanın web3 geleceğini kucaklamak için yeni donanımlara ihtiyacı var ve geçmişteki eski ekosistemlerin yükü olmadan geleceğe bakan bir ekosistem oluşturmak bizim için son derece heyecan verici.” Dedi.

6.67 inçik OLED ekran, 12 GB RAM, 512 GB depolama alanı ve işlemci tarafında Snapdragon 8+ Gen 1 Mobil Platform, Saga’nın öne çıkan donanımsal özellikleri arasında.

Gelişme ile birlikte kamuoyunda Solana için “Web3’ün Apple’ı” gibi ifadeler kullanıldığını da belirtelim.