Solana geliştiricileri, NFT basım maliyetlerini düşüreceği ifade edilen teknolojik geliştirmeyi duyurdu…

2020’de kurulan kripto para zinciri ve katman-1 Blockchain ağı Solana, NFT basımında maliyet avantajı ve hız kazandıracağı kaydedilen yeni bir teknoloji geliştirildiğini duyurdu.

“State Compression” ismi verilen teknoloji depolamanın doğrulanabilir yapıda zincir dışında gerçekleşmesini ve sıkıştırılmasını NFT özelliklerinde herhangi bir değişime neden olmadan sağlayan, böylelikle maliyetlerden önemli ölçüde tasarruf sağlayan Merkle Tree’i kullanıyor. Dolayısıyla NFT basım maliyetleri düşürülüyor ve konuya daha geniş kesimin ilgi gösterebileceği bir konsept sağlanıyor.

Özellikle son aylarda NFT işlem hacminde artış dikkat çekiyor. Bununla birlikte NFT basım maliyetlerinin daha ilk andan itibaren içerik oluşturucularının bu alana adım atması önünde engel teşkil ettiği biliniyor.

Geliştirilen teknoloji şimdiden popüler NFT platformlarının ilgisini çekti. Zira Dialect ve Crossmint gibi platformların ilgilendiği bilgisi paylaşıldı.

Öte yandan Solana’nın son dönemde ağ kesintileri yaşadığı ve teknolojisinin sorgulandığı biliniyor, söz konusu inovasyonun bu yönüyle önemli bir atılımı temsil edeceği ifade ediliyor.

Konuya ilişkin ilk yorumlar geliştirmeyle birlikte Solana ağının NFT piyasasında ses getireceği ve yeni kullanıcıları kendisine çekeceği yönünde. Ayrıca gelişmelerin ilerleyen süreçte Solana’nın kripto para birimi SOL’un yükselişini tetikleyebileceği iddiaları da gündeme geliyor.