Sony, İngiltere Premier Ligi futbol kulübü Manchester City ile birlikte bir kavram kanıtı gerçekleştiriyor…

Sony, ABD-Las Vegas, Nevada’da gerçekleşen CES 2023’e yeni teknolojileri ile katıldı. Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı olan CES 2023’te premium eğlence dünyasını değiştiren yeni ürünlerini sergileyen olan Sony, fuar açılışı öncesinde bir online basın toplantısı düzenledi.

Fuarın halka açılışı öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Sony Group Corporation Yönetim Kurulu Başkanı, Genel Başkanı ve CEO’su Kenichiro Yoshida, markanın temel felsefesini oluşturan ve bir araya getirdiği içerik üreticileriyle beraber hayat geçirdiği “Kando” projesinin Sony’nin “yaratıcılık ve teknolojinin gücüyle dünyayı duyguyla doldurma” amacını ileriye taşıma açısından çok önemli olduğunu açıkladı.

Sony, birçok tüketici elektroniği ürününe ek olarak metaverse’e yönelik dikkat çekici bir inovasyon tanıttı. Bu noktada Sony’nın İngiltere Premier Ligi futbol kulübü Manchester City ile birlikte bir kavram kanıtı gerçekleştirdiği kaydedildi. Dolayısıyla hem yeni hem de mevcut spor taraftarlarını heyecanlandırmak, onlarla etkileşim sağlamak için fiziksel ve sanalın birleşimiyle oluşturduğu yeni nesil sanal taraftar topluluklarını ve etkileşimini hayata geçirmeyi hedefliyor…

Ziyaretçiler stantta, Manchester City’nin stadı Etihad Stadyumu’nu metaverse evrenine taşıyarak yeni bir taraftar deneyimi yaşatıyor. Taraftarlar, akıllı telefonlarında kendi kişiselleştirilebilir avatarlarını oluşturarak takıma olan duygularını ve tutkularını ifade edebiliyor.

Aynı zamanda gelecekte, etkileşimi artırmak için çeşitli geliştirmelerle alanda bulunmanın yanı sıra dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca taraftarın birbirleriyle bağlantı kurması hedefleniyor.