Bank Leumi’nin eski CISO’su tarafından kurulan İsrailli web3 güvenlik şirketi SphereX, kripto saldırılarını önlemek için tasarlanmış teknolojisi için 8,2 milyon dolar tohum sermayesi topladı.

İsrail Savunma Kuvvetleri gazileri tarafından kurulan startup için yapılan tura Aleph, Pillar VC, Fabric Ventures, Mensch Capital Partners ve melek yatırımcılar katıldı.

Girişim, aynı zamanda akıllı sözleşmeler için bir güvenlik çözümü olan SphereX Protect’i de piyasaya sundu.

SphereX, birçoğu daha önce üçüncü taraf güvenlik firmaları tarafından denetlenmiş ve izlenmiş olan kötüye kullanılan akıllı sözleşmeler yoluyla milyarlarca doların kaybedildiğini iddia ediyor.

Akıllı sözleşmeye bir güvenlik modülü olarak entegre edilen SphereX Protect, bilgisayar korsanlarının koddaki zayıflıklardan yararlanmasını önlemeyi hedefliyor.

Akıllı sözleşmeyi duraklatmaya veya devre kesicileri uygulamaya ihtiyaç yoktur, çünkü sözleşmenin normal ilerleyişine müdahale etmeden kötü niyetli faaliyeti önler. Ayrıca, zincir üstü bir modül olarak sağladığı savunma doğrulanabilir, süreklidir ve birleştirilebilirlik ve anti-sansür prensiplerini korur.

Yatırımın ardından konuşan SphereX CTO’su Oren Fine, “Bugün Dapp’lere kullanıcıların güvenini kazanmak için gereksinim duydukları şeyi sağlayan mevcut tek çözüm biziz – saldırılar altında iş sürekliliğine izin veren ve seçtikleri ademi merkezileştirme düzeyiyle uyumlu bir güvenlik çözümü,” diyor ve şözlerini şöyle tamamlıyor: “Protokol sahibinin son derece güvenli bir protokol sunmasını ve kullanıcıların güvenini hak etmesini, hatta saldırı altında bile fonlarını kaybetmeyeceklerini veya duraklama sebebiyle erişimlerini kaybetmeyeceklerini bilmelerine imkan sağlıyoruz.”

SphereX, VC’nin ilgisini çekme konusunda tek girişim değil. Kötü niyetli işlemleri alt ederek akıllı sözleşmeleri koruyan kripto para odaklı bir güvenlik girişimi olan Cube3.ai de, kısa süre önce tohum sermayesi toplayarak “gizlilik modundan” çıktı.

— Terimler ve Açıklamaları —

CISO: Bilgi güvenliği şefi anlamına gelir. (Chief information security officer).

Ademi merkezileştirme: Adem-i merkeziyet, bir devlette idari yapının kuruluş ve işleyişi ile ilgili bir uygulama tarzı olup merkez teşkilatına bağlı olmayan yerinden yönetim birimlerinin bağımsız karar almasını mümkün kılan bir alt idare şeklidir. (tubitak.gov.tr)

KaynakFinextra