Firma daha önce finansal dikeylere odaklanan tokenize bir fon için 50 milyon dolar toplamıştı; şimdi ikinci fon girişimi daha geniş bir alanda yatırım yapacak…

SPiCE VC, firmanın ilk fonundan beş kat daha büyük ve kurumsal yatırımcılara hitap edecek şekilde yapılandırılmış 250 milyon dolarlık blockchain odaklı yeni bir fon başlattığını duyurdu.

İlk fon girişimi SPiCE I, blockchain teknolojisinin genellikle finansal dikeylerde kullanıldığı 2017’de para toplamaya başlayan 50 milyon dolarlık tokenize edilmiş bir araçtı (yani fonun topladığı varlıklar, yatırımcılara likidite sağlamak için tokenlere dönüştürüldü). Fonun yatırımcı portföyü, geçen yıl halka açılan üç şirketten oluşuyor:

  • Dijital güvenlik platformu INX Limited (INXD)
  • Çevrimiçi piyango platformu Lottery.com (LTRY)
  • Kripto borsası Bakkt (BKKT).

SPiCE II, blockchain kullanımının oyun, perakende sektörü, sağlık ve tedarik zinciri yönetimi de dahil olmak üzere daha geniş bir sektör yelpazesine yayılmasının ardından piyasaya çıkıyor.

SPiCE VC’nin kurucu ortağı ve yönetici ortağı Tal Elyashiv; “[SPiCE II]’nin odak noktası aynı. Blockchain ekosisteminin önemli parçalarını ve altyapısını oluşturan şirketlere yatırım yapıyoruz; fakat bu kez alanımız daha geniş. Bu yüzden SPiCE II fonunda SPiCE I’e göre daha fazla çeşitlilik bekliyoruz.” dedi.

SPiCE II’nin yapısı ve odağı

Elyashiv, SPiCE II’nin, büyüklüğü yatırımcı ilgisine göre belirlenecek olan, tokenize edilmiş bir kısmı olan daha geleneksel bir risk sermayesi yapısına sahip olduğunu söyledi. Fonun daha geniş kapsamlı olması, SPiCE VC’nin SPiCE I’den daha fazla turda lider rolü üstlenebileceği ve daha fazla şirkete yatırım yapabileceği anlamına geliyor.

SPiCE I aile ofislerinden, küçük fonlardan ve yüksek net değerli bireylerden fon sağlarken, SPiCE II kurumsal yatırımcıların katılımını hedefliyor. SPiCE VC, SPiCE’ın ofisinin yer aldığı Dubai’ye, yatırımcı ilgisinin yüksek olduğunu gördü ve bu ilgi, şirketi doğal bir başlangıç ​​noktası haline getirdi.

Son olarak Elyashiv; “Dubai’deki iş çevresi çok canlı. Diğerlerine nispeten hızlı hareket eden birçok anlaşma yapıldığını gördük, bu yüzden işe başlamak için iyi bir yer olduğunu düşünüyorum. Dubai, blockchain’in yerel olarak benimsenmesi açısından da büyümeyi yönlendiriyor. Dolayısıyla, sadece kriptodan daha geniş bir kapsamda blockchain hakkında çok daha fazla farkındalık var.” diyor.

KaynakCoindesk