Oyun şirketi, 2023’te birkaç blockchain oyunu sunmak ve NFT projesi başlatmak istiyor. İşte detaylar…

Japon video oyunu geliştirme ve yayımlama şirketi Square Enix’in 2023 yılı içerisindeki blockchain eksenli planları Başkanı Yosuke Matsuda tarafından duyurdu. Final Fantasy ve Kingdom Hearts gibi oyunları ile tanınan şirket, 2023’te birkaç blockchain oyunu sunmak ve NFT projesi başlatmak istiyor. Ayrıca kendi kripto parasını çıkarmayı planlıyor.

Square Enix, küresel gücünü artırmaya yönelik stratejinin parçası olarak blockchain oyunları ve servis yayınlarına ilişkin adımlar atacak. 2022’de Animoca Brands ve The Sandbox’a yaptığı ilk Web3 yatırımlarını takip edecek şekilde stratejik planlamasının devamında bir kurumsal risk sermayesi biriminin de kurulabileceği kaydediliyor.

Söz konusu planların halihazırdaki oyuncu topluluğunu şaşırtması muhtemel, ancak şirketin son birkaç yıldır Web3’teki varlığını sessizce artırdığı da biliniyor. Daha erken bir tarihte, 2021’de Square Enix LINE blok zincirinde sadece Japonya’ya özel bir mobil oyun olan Shin-San-Sei Million Arthur için bir NFT koleksiyonu yayınlamıştı. Shin-San-Sei Million Arthur devamında ise Japon pazarına yönelik bir blockchain mobil oyunu olarak sunuldu. En popüler yapımları arasındaki Final Fantasy VII için hazırlanan dijital kartlar da 2022’deki bir dizi Web3 yatırımı ile birlikte geldi.

Tahminler oyun şirketinin 2023’ü blockchain oyunlarının ekonomik yapısını planlayarak geçirebileceği yönünde.

 

Öte yandan Square Enix Başkanı Matsuda, “2023, Enix ve Square’in birleşmesinin 20. yıldönümü olması nedeniyle bizim için bir dönüm noktası,” diyerek şöyle devam etti: “İş ortamımızdaki baş döndürücü değişimin arka planına karşı, son yirmi yılda ortaya çıkan sayısız fırsatın körüklediği önemli bir büyüme elde ettik. […] 2023’ü büyük bir evrim ve dönüşüm yılı haline dönüştürme hedefiyle işletmelerimizi ileriye taşıyacağız.”

NOT: Görsel temsilidir ve Square Enix web sitesinden alınmıştır.