Square Enix, Web3 altyapı şirketi Elixir Games ile anlaştı. İşte detaylar…

Japon oyun şirketi Square Enix, Web3 alanındaki altyapı şirketi Elixir Games ile iş birliğine gitti. Söz konusu adımın Square Enix’in blockchain oyunlarının yeni bir seviyeye taşınması hedefiyle atıldığı belirtiliyor.

Popüler Final Fantasy oyununun geliştiricisi olan Square Enix, platformunda Web3 oyunlarının yanı sıra Web3 oyunlarını da bulunduran bir şirket ile iş birliği yapmış oluyor.

Öte yandan Elixir Games, ortak olduğu yapımlarla ilgili olarak NFT satışı ve pazar yeri gibi Web3 dağıtım özellikleri de sunuyor. Dolayısıyla Elixir Games ile birlikte çalışmanın Web2’den gelen köklü bir şirket olan Square Enix açısından doğru bir strateji olduğu ifade ediliyor…

Konuya ilişkin açıklamasında Elixir Games CEO’su Carlos Roldan, “Bu ortaklık bizi Web3 oyunlarının kitlesel olarak benimsenmesine daha da yaklaştırıyor. Ekibimiz teknolojimizi hayata geçirmekten büyük heyecan duyuyor ve Elixir kullanıcılarının Web2 ve Web3 oyunlarını ayrım gözetmeksizin oynayabileceğini öngörüyoruz,” diyerek şöyle devam etti: “2023 şimdiden daha fazla sektör liderinin etkili projelerle alana girdiğini gördü ve yıl ilerledikçe daha fazlasını görmeyi umuyoruz. Ölçeklenebilirliğe hazır olduğumuzdan emin olmak için tüm çabayı gösterdik.”

2003’te kurulan video oyunu geliştirme ve yayımlama şirketi Square Enix, son dönemde Web3’e yoğun ilgi gösteren lider markalar arasında konumlanıyor.

KaynakVenturebeat