Standard Chartered Bank, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Ethereum tabanlı borsada işlem gören fonları (ETF) onaylama ihtimaline dair önceki tahminlerini gözden geçirdi. Bankanın forex ve dijital varlıklar araştırması başkanı Geoffrey Kendrick, SEC’in bu tür fonları Mayıs ayında onaylamasının beklenmediğini belirtti.

Kendrick, Salı günü yayımlanan bir raporda, “Daha önce SEC’in Ethereum ETF’lerini 23 Mayıs’ta onaylamasını bekliyorduk. Ancak şu ana kadar SEC ile ETF başvuru sahipleri arasında beklenen yapıcı diyalog gerçekleşmedi” ifadelerini kullandı. Bu durum, önceki tahminlerin aksine, Mayıs ayında bir onay ihtimalinin düşük olduğunu gösteriyor.

Kendrick, Ocak ayında SEC tarafından Bitcoin ETF’lerine verilen onayın benzer bir sürecin Ethereum için de izlenebileceği yönündeki başlangıçta olumlu görüşlerine dayanarak bu tahminde bulunmuştu. Ancak, beklenen ilerlemenin olmaması, piyasa dinamiklerinde belirsizliklere yol açmış durumda.

Standard Chartered Bank’ın bu revizyonu, Blockchain alanında regülasyon ve yasal belirsizliklerin devam ettiğine dair daha geniş bir resmi de ortaya koyuyor.

KaynakTheBlock