20 ülkede aktif olan Partior, adından söz ettirmeye devam ediyor…

Londra merkezli Standard Chartered, resmi açıklama ile blockchain girişimi Partior’a yatırımda bulunduğunu duyurdu. “Blockchain tabanlı ödeme platformu” şeklinde özetlenebilen Partior, son dönemin adından söz ettiren girişimleri arasında…

Partior’a yapılan yatırımın miktarı ise açıklanmadı, diğer taraftan Standard Chartered’ın artık girişimin ‘kurucu hissedarı’ olacağı bilgisi aktarıldı. Böylelikle son derece önemli bir yatırıma imza atıldığına vurgu yapıldı.

Yatırımın ardından aktarılan bilgilere göre Standard Chartered, Partior’un ilk Euro uzlaşma bankası olacak ve 2023 yılına kadar sekiz global para birimi daha platforma dahil edilecek…

Fransa, Çin, Almanya, Birleşik Krallık ve ABD dahil 20 ülkede aktif olan Partior, inovatif bir girişim olarak tanınıyor. Geçtiğimiz Ekim ayında Singapur doları ile ABD doları türündeki ödemeleri yaklaşık 2 dakikada gerçekleştirerek dikkatleri üzerine çekmişti. Bu süre ve elde edilen başarı son derece çarpıcı, zira benzer işlemler için gerek duyulan zaman, dakika ya da saat cinsinden değil, ortalama 2 gün sürebiliyor.

2021’de Temasek Holdings, J.P. Morgan ve DBS tarafından kurulan Partior, Hindistan’daki yazılımcı insan kaynaklarından daha iyi şekilde faydalanabilme esasıyla ülkede bir merkez kurdu.

Ayrıca Haziran ayında kurumsallaşma adına bir dizi adım daha atılmıştı.

Son olarak başarılı girişimde CEO’luk görevini Jason Thompson üstleniyor.