NFT odaklı yeni Starbucks Odyssey sadakat programının beta testleri yoğun katılımla başladı. İşte detaylar…

Polygon iş birliği ile geçtiğimiz aylarda duyurulan Starbucks Odyssey isimli sadakat programının beta testleri kısa süre önce başladı. Bir Starbucks sözcüsü “Starbucks Odyssey’de benzeri görülmemiş bir ilgi” gördüklerini belirtti. Beta aşamasının Ocak ayına kadar devam edeceği kaydediliyor.

Starbucks Odyssey, firmanın mevcut Starbucks Rewards girişimini Web3 dokunuşuyla geliştiriyor. Program en özet tanımıyla ABD’deki Starbucks Rewards sadakat programı üyelerinin NFT biçiminde dijital pullar (yolculuk pulları adı veriliyor) kazanabilmelerini ve satın alabilmelerini esas alıyor.

Kullanıcılar, mağazalardan yiyecek/içecek satın aldıklarında ve Odyssey mobil uygulaması aracılığıyla etkinliklere katılarak ödül puanları kazanabilecek. Aktiviteleri tamamlamak ve puan toplamak, daha sonra kullanıcılara Polygon’da NFT koleksiyon öğeleri olarak belirtilmiş “Yolculuk Pulları” kazandıracak. NFT’lerin Polygon blockchain’inde barındırılacağı biliniyor. Dolayısıyla ek bir kripto cüzdanına gerek kalmıyor.

Program ile birlikte kullanıcılara özel ürünlerin, sanatçı iş birlikleri, davetler ve özel etkinliklerin sunulacağı bilgisi paylaşılıyor. Bu kapsamdaki özel etkinlikler arasında online barista kursları ve şirketin Kosta Rika’daki kahve çiftliğine bir gezi de var.

Konuyla ilgili olarak geçtiğimiz aylarda Polygon kurucu ortağı Sandeep Nailwal, “İnsanların ve teknolojinin küresel çapta özgürce iş birliği yapmasını ve değer alışverişinde bulunmasını sağlayan lider bir altyapı sağlayıcısı olarak Polygon, Starbucks’ın Web3’e girişi için ideal bir ortam sağlıyor.” ifadelerini kullanmıştı.

Son bir detay olarak şirket, son NFT satışlarından elde edilen fonların bir bölümünün hayır kurumlarına bağışlanacağını açıkladı.

KaynakDecrypt