Blockchain oyunlarına yönelik yatırımlara bir yenisi daha ekleniyor…

Blockchain oyunları, son araştırmalara göre 2022’nin yükselişteki trendlerinden. Bu kapsamda birçok oyun stüdyosunun adımlarına tanıklık ediyoruz. Son gelişme ise ABD-California merkezli oyun stüdyosu SuperTeam Games’ten geldi. Şirket, blockchain tabanlı bir spor oyunu geliştirmek için düzenlediği finansman turunda 10 milyon dolar toplamayı başardı.

Yatırım Griffin Gaming Partners tarafından yönetilirken Powerhouse Capital, eski Disney (DIS) CEO’su Michael Eisner, MLS franchise sahipleri Steve Kaplan ve Bennett Rosenthal gibi isimler katkıda bulundu. SuperTeam Games’in ilk blockchain oyunu da şimdiden merakla beklenmeye başlandı.

Öte yandan SuperTeam Games hızlı başladı ve NFT gibi blockchain özelliklerini oyunlara entegre etme konusunda çalışan Forte isimli şirketle anlaştı.

Konuya ilişkin olarak Griffin Gaming Partners’tan genel müdür Peter Levin, “Web3 ve blockchain teknolojisi, oyunculara yeni gelir odakları ve dijital varlık sahipliği gibi imkanlar sağlıyor, bunun oyun tarihindeki en önemli teknik gelişmelerden biri olduğuna inanıyoruz” dedi.

Blockchain oyun sektörü büyüyor

Son olarak bu fonlama, blockchain oyun endüstrisindeki yatırım dalgasının geniş bir parçası. Nisan ayı tarihli DappRadar raporu, 2022’nin ilk çeyreği itibarıyla sektörün bir önceki yıla göre yüzde 150’lik büyüme ekseninde 2,5 milyar dolarlık hacme ulaştığını kaydetmişti.

KaynakCoindesk