Blockchain teknolojisinin entegrasyonunu esas alan SWIFT – Symbiont iş birliği duyuruldu. İşte detaylar…

Kısa adı SWIFT olan Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication ile FinTech şirketi Symbiont arasındaki iş birliği duyuruldu. Söz konusu adım ile birlikte SWIFT, kurumsal blockchain teknolojisi kullanılarak finansal şirketlere daha doğru veriler sağlamayı hedefliyor.

Söz konusu iş birliği konseptinde SWIFT ve Symbiont’un yanı sıra Vanguard, Citigroup, American Century Investments ve Northern Trust da yer alıyor.

Bankalararası Finansal Telekomünikasyon Derneği şeklinde Türkçe’ye çevirebileceğimiz SWIFT, dünya çapındaki finans kuruluşlarının finansal işlemlerle ilgili bilgileri güvenli, standartlaştırılmış ve güvenilir bir ortamda gönderip almasını sağlayan bir ağ sağlıyor…

Diğer yandan 200’den fazla ülkede kullanımda olan ağın Merkez Bankası Dijital Para Birimleri (CBDC) gibi teknolojik gelişmelerle rekabet etmekte zorlandığı kaydediliyor. İşte bu nedenle SWIFT, bir süredir dikkat çeken yenilikler sunmaya başladı, son blockchain adımı da bu noktadaki en yeni gelişmeyi temsil ediyor.

SWIFT, yeni çağa adaptasyonunu sürdürüyor…

Duyurulan kurumsal blockchain projesinde veriler, Symbiont’un tescilli teknoloji platformu Assembly aracılığıyla paylaşılacak. Bu kapsamda Akıllı sözleşmeler, küresel olarak SWIFT’e bağlı 11.000’den fazla kurum ağından yararlanmak için kullanılacak.

Dolayısıyla ödeme mesajı sistemi birden fazla kaynaktan gelen verileri otomatik olarak uyumlu hale getirebilecek.

SWIFT, 1973 yılında Belçika’da kurulmuştu.

KaynakPay Space Magazine