İsviçre merkezli TAG Heuer, NFT görüntüleme özelliğini sofistike bir akıllı saat modeli olan Connected Calibre E4 modeli ile buluşturdu…

Saat ve moda markası TAG Heuer, son dönemde web3, blockchain ve NFT ekseninde son derece aktif. Zira geçtiğimiz haftalarda bir tür ‘yol haritası’ duyurusu ile bu kapsamdaki planlarını kamuoyuyla paylaşmıştı. Şimdi de konuyu çok daha proaktif bir seyre taşıyarak halihazırda satışta bulunan TAG Heuer Connected Calibre E4 modeline bir güncelleme ile NFT özelliği kazandırıyor.

Güncellemenin ardından MetaMask ve Ledger Live gibi kripto cüzdanlarına bağlanabileceği kaydedilen akıllı saat üzerinden tüm NFT’ler görüntülenebilecek. Söz konusu yazılım güncellemesinin, Bored Ape Yacht Club ve CLONE-X’i de kapsayan popüler NFT topluluklarıyla gerçekleştirilen bir dizi anlaşmayla şekillendiği de aktarılan bilgiler arasında.

Akıllardaki soru NFT’lerin nasıl görüntüleneceği olabilir… Şirketin açıklaması bunun çok basit olacağı yönünde; özetle ilgili aktarım, eşleştirilen bir akıllı telefon aracılığıyla sağlanacak…

Sabit ve hareketli (GIF) fark etmeksizin tüm NFT’lerin destekleneceği, aynı anda birden çok NFT’nin aktarımına izin verildiği kaydedildi.

Ek olarak NFT çizimlerinin akıllı saatin kadran tasarımı ile ilgili olarak görüntüleme amaçlı yeniden boyutlandırılabileceği ifade edildi.
Bu konuda detaylı bir blog paylaşımı yapıldı.

İlgi çekici bir başka detay olarak şirket, NFT’li akıllı saat görsellerini tüm sosyal medya hesaplarında bolca öne çıkarmaya başladı.

Öte yandan güncelleme sonrasında akıllı saat, blockchain’e bağlanma ve kullanıcının sahip olduğu NFT’leri doğrulama özelliğine sahip olacak. Doğrulanmış NFT’ler, altıgen içerisinde olacak ve etrafında dönecek parçacık bulutu ile beraber görüntülenecek.

Söz konusu Tag Heuer Calibre E4 güncellemesi ücretsiz ve App Store (iPhone kullanıcıları) ya da Android cihaz sahipleri için Google Play’den indirilebiliyor.