Multimedya platformu Winamp üzerinden artık müzik NFT’leri dinlenebilecek…

90’lar ve 2000’lerin başındaki Mp3 formatlı müzik ve video dönemine damgasını vuran Winamp, dönemin en popüler multimedya platformuydu. Bilgisayarlarla indirilen Winamp programıyla müzik dinleyebiliyor, farklı formatlarda video izleyebiliyordunuz. Zamanla modern bir tasarıma kavuşsa da sayısız müzik akış uygulamasının öne çıkmasıyla gündemden düştü Winamp. Ancak hala hayatta olduğu da unutulmamalı, üstelik yepyeni bir özellikle tekrar haberlere konu olmayı bile başardı.

Son gelişme Winamp’ın müzik NFT’lerini desteklemeye yönelik ek bir özellik kazanması oldu. Güncelleme ile gelen özellik, Metamask cüzdanlarının Brave, Chrome ya da Firefox web tarayıcıları üzerinden uygulamaya bağlanabilmesi şeklinde özetlenebilir. Böylelikle kullanıcılar, satın aldıkları NFT parçalarını Winamp ile dinleyebilecek.

Winamp, artık Ethereum ve Polygon/Matic protokolleri için bu yeni yeteneği sunuyor ve hem ERC-721 hem de ERC-1155 spesifikasyonları altında dağıtılan ses ve video içeriğine izin veriyor.

Resmi açıklamaya göre Winamp, NFT desteği ile birlikte evrensel ve gelişmiş bir dinleme platformu haline dönüşüyor.

Öte yandan NFT özelliğinin tamamen opsiyonel olduğu kaydediliyor. Kullanıcı istemediği taktirde bu özelliği deaktif edebilecek. Yakın gelecekte bir Mp3 platformundan daha fazlasına dönüşür mü bilinmez ama en nihayetinde Winamp’ı anmak güzeldi…