ABD’li Tarımsal blockchain girişimi GrainChain, 29 milyon dolar yatırım aldı.

Tedarik zinciri odağında tarımsal blockchain geliştiren ABD-Teksas merkezli GrainChain, bölge genelinde büyüme hedefleri doğrultusunda kullanılmak üzere 29 milyon dolar yatırım aldı.

Medici Ventures, Pelion Venture Partners, Brigham Young University ve Overstock.com Inc., yatırım turunun katılımcıları oldu. Bu arada kuruluşundan itibaren GrainChain’in aldığı toplam yatırım miktarı 39,7 milyon dolara yükseldi.

29 milyon dolarlık son finansmanın tarımsal ürün çözümlerinin genişlemesi ve pazardaki büyümenin hızlandırılmasında kullanacağını bildirildi.

GrainChain çiftçiler, distribütörler, satış noktaları ve diğer tarımsal işletmelerin, çiftlikler ve alıcılar arasında ticareti yapılabilir emtia arzını takip ederek daha hızlı ödeme almaları için çözümler sunmayı esas alan bir blockchain platformu sunuyor. Çözümleri, tohumdan hasata kadar verilerin izlenmesini, envanter yönetimini, teslimat ve lojistiği içeriyor.

ABD ve Latin Amerika’da adından söz ettiriyor…

GrainChain’in kurucu ortağı ve İcra Kurulu Başkanı Luis Macias, “2022 GrainChain için birçok yönden bir çıkış yılıydı” diyor ve ekliyor: “Platformumuz, Latin Amerika’daki bankacılık sistemleri ile entegre olduğunda, ayrıca Meksika ve Orta Amerika’daki kahve üreticileriyle likidite programları başlattığımızda sıra dışı bir büyüme kaydettik.”

GrainChain geçtiğimiz Ocak ayında, Meksika’daki en büyük kahve ihracatçılarından biri olan Exportadora de Café California’yı müşterileri arasında dahil etmişti.

GrainChain halihazırda ABD, Meksika, Brezilya ve Orta Amerika dahil olmak üzere dört farklı bölgede faaliyet gösteriyor.

KaynakSilicon Angle