Kripto altyapı girişimi Openfort, oyun geliştiricileri ve yayıncıları için “hizmet olarak cüzdan” yazılım ürününü geliştirmek üzere Gumi Cryptos Capital ve Maven 11 tarafından ortaklaşa yönetilen bir turda 3 milyon dolarlık tohum fonu topladı. Yatırım turuna Game7, NGC Ventures ve Newman Capital gibi isimler katıldı.

Openfort, Unity ve Unreal Engine 5’te inşa edilen PC oyunlarının yanı sıra tarayıcı oyunlarıyla uyumlu birden fazla API’den oluşan ve firmanın “sürtünmesiz” cüzdan teknolojisi olarak tanımladığı şeyi video oyun stüdyolarına sunmak istiyor. Firma ayrıca mobil oyun desteğini mümkün kılan bir seçenek de geliştiriyor.

Openfort’un kurucu ortağı Joan Alavedra’nın konuyla ilgili olarak: “Cüzdanlarla etkileşim konusundaki tüm klişeler nihayet ortadan kalkabilir. Heyecan duyduğumuz çok ilginç bir özellik de oyun oturumları veya oturum anahtarları fikri.” ifadelerini kullanıyor. Alavedra, oturumlarla birlikte kullanıcıların blockchain ile sık sık etkileşim kurmak zorunda kalmayacağını sözlerine ekledi ve deneyimi, internetteki oyuncu etkinliğini ve bilgilerini hatırlayan çerezlere benzetti.

Openfort’un yatırımcıları girişimin, akıllı sözleşmelerin bazı işlemleri kullanıcı olmadan başlatabildiği “hesap soyutlama” yaklaşımını, oyun deneyimini basitleştiren ve geliştiren bir yöntem olarak görüyor.

Basitçe anlatmak gerekirse, akıllı sözleşmeler merkezi olmayan uygulamalara (dapps) güç veren talimat kodunu içerir. Soyutlama, kullanıcıların daha az önemli işlemlerin çoğunu onaylamak zorunda kalmaması ve kripto oyun deneyiminin daha fazlasının arka planda otomatikleştirilebilmesi anlamına gelir.

Openfort’un cüzdanı Ethereum Sanal Makinesini (EVM) destekleyecek, yani Polygon, Immutable, Avalanche, Arbitrum, BNB Chain, Optimism, Cronos ve Ethereum’un kendisi gibi Ethereum uyumlu herhangi bir ağda işlem yapan oyunlarda kullanılabilecek.

Web 3.0 strateji kart oyunu Storm Warfare, Kapalı Beta testine başlıyor