Terra blokzinciri, LUNA token’ın günün erken saatlerinde 2 sentin altına düşmesinden sonra stake yapılmasını önleyecek bir güncelleme uygulamak için ağı kısaca durdu. Daha sonra 12 Mayıs Perşembe günü yeniden başladı…

Blockchain meraklılarından biri, Terra ekosisteminin arkasındaki Terraform Labs’in yeniden başladığını tweet’lemesinden sonra şirket, ağın yeniden aktif olduğunu resmi olarak doğruladı.

LUNA, Nisan başındaki yaklaşık 120 dolarlık fiyattan 1 sentin altına düştü.

Terra ekosistemi, LUNA token ve TerraUSD (UST) dahil olmak üzere çeşitli algoritmik stabilcoinleri içeriyor.

Blokzincirinin durdurulması, UST, LUNA veya Terra’nın diğer kripto para birimleriyle hiçbir işleme dahil edilemeyeceği anlamına geliyordu. Token sahipleri blokzincirinin yeniden başlamasını beklemek zorunda kaldı.

LUNA’nın fiyatı üç günde 80 dolardan fazla düştü. Eşleştirilmiş stabilcoinlerden biri olan UST, Pazartesi günü ABD dolarına sabitliğini bozdu ve 37 sente geriledi.

ABD doları ile fiyat paritesini koruması beklenen UST stablecoin, geçen hafta sonu sabit fiyatını kaybetti, ancak kısa bir süre toparlandı. Pazartesi günü tekrar düştü, 27 sente kadar geriledi ve henüz stabil forma ulaşamadı.

KaynakCoindesk