Terraform Labs’ın kurucusu ve CEO’su Do Kwon, Eylül ayında Singapur dışına çıkarak firari duruma düşmüştü. Tüm dünyada aranan Kwon’un Sırbistan’da saklandığı iddia edilirken Güney Koreli yetkililerin Balkan ülkesinin hükümetinden yardım talebinde bulunduğu kaydedildi.

Güney Kore’de basına yansıyan iddialarda ülke polisinin Do Kwon’un Sırbistan‘da olduğuna yönelik bir ihbarı takip ettiği ve istihbaratın doğrulandığı belirtildi. Ek olarak Güney Kore Maliye Bakanlığı’nın devam eden soruşturmayla bağlantılı olarak “Sırbistan hükümetinden yardım isteme sürecinde olduğu” ifadesi yer aldı…

Seul Güney Bölge Savcılığı Mali ve Menkul Kıymetler Suç Birimi, Terra’nın çöküşünün ardından 14 Eylül’de 31 yaşındaki Do Kwon’un tutuklanması yönünde emir çıkarmış ve Güney Kore polisinin kapsamlı arama süreci başlamıştı, ancak şimdiye kadar çabalar sonuçsuz kaldı.
26 Eylül’de Interpol’ün Kwon hakkında bir “Kırmızı Bülten” yayınladığı ortaya çıkmıştı. 6 Ekim’de de Güney Kore Dışişleri Bakanlığı, Kwon’un pasaportunu teslim etmesi esaslı bir yönerge yayınladı.

Güney Kore’de yetkililer kısa süre önce Do Kwon’un kısa süreli konaklama için Dubai’ye seyahat ettiği bilgisini doğrulamıştı. “Konaklamanın” ardından sonraki durak, son iddialara bakılırsa Sırbistan olabilir.

Terra ekosisteminin çökmesinin ardından Luna Classic olarak bilinen ve LUNC (eski adıyla LUNA) yüzde 100’e yakın bir düşüş yaşamış ve kripto varlık değerlerinde sonbahar aylarındaki gerilemenin en etkili aktörleri arasında yer almıştı.

Kaynakblockchain.news