Elon Musk bir kez daha ilginç bir ürün ve Dogecoin ile gündemde…

Elon Musk ve Dogecoin’e dair son yıllarda gündeme gelen konuların ortak özelliği şüphesiz ‘esprili’ yanlarının fazlasıyla ön planda olması. Bu kapsamdaki en yeni gelişmede Musk’ın CEO’su olduğu Tesla, yalnızca Dogecoin kullanılarak satın alınabilen bir düdük geliştirdi.

Koleksiyon değerine sahip olacağı kaydedilen ve CyberWhistle ismiyle satışa sunulan ilginç düdük, sofistike bir tasarıma sahip.

Paslanmaz çelikten üretilmiş ve delikleri de oldukça farklı. Arka kısmında da herhangi bir ipin geçirilebileceği açıklık mevcut.

Konuya ilişkin Twitter paylaşımında Musk, Düdük çalın! Düdüğün daha yüksek sesle duyulması için çalışıyoruz” yazdı.

Duyurunun ardından Dogecoin yaklaşık yüzde 0,29 değer kazandı. Sonrasında da fiyatı önemli ölçüde artmaya devam etti.

Fiyatı?

4-6 hafta içerisinde kargoya verileceği bilgisi geçilen CyberWhistle, Dogecoin (DOGE) ile satın alınıyor; fiyatı 1.000 DOGE (yaklaşık 60 dolar) olarak açıklandı.

Detay bilgi olarak kripto para transferlerinin gizliliği nedeniyle iptal veya geri ödeme imkanının sunulmayacağı belirtildi.

Kişilerin blockchain teknolojisini kullanarak finans kurumlarında yapılabilecek işlemleri kripto paralarla güvenli bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlamayı esas alan, 2013 yılında ortaya çıkan ve fiyatı da geçtiğimiz Mayıs ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 67 sente çıkan altcoin, kripto para birimi yelpazesindeki renkli ürünleri arasında.