Tether, yenilikçi yaklaşımıyla kripto para pazarındaki kapsamlı faaliyetlerine bir yenisini daha ekliyor. Şirket, KriptonMarket ile gerçekleştirilen anlaşmayla birlikte, Arjantin’deki kullanıcıların stablecoin işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla küçük işletmelerde ödeme iş birliğini başlatıyor.

İlk ve en yaygın kullanılan stablecoin’i destekleyen blockchain özellikli platform tether.to’yu işleten şirket Tether, Arjantin’deki kullanıcıların Central Market’teki stablecoinler’e erişmesini sağlamak adına bir açma/kapama rampası çözümü olan KriptonMarket ile iş birliğini yaptığını duyurdu.

Tether ve KriptonMarket’in iş birliği, Merkez Pazar’ın 900 toptancı tüccarına ve 50 perakende tüccarına potansiyel olarak; USD₮ kabul etme, KriptoPayments aracılığıyla faturaları doğrudan USD₮ ile ödeme, çalışan maaşlarının bir kısmını USD₮ cinsinden ödeme ve daha fazlasını sağlıyor. Bu durum, aracılık maliyetlerini azaltmak amacıyla küçük üreticiler ile nihai tüketiciler arasındaki dijital ödemeleri kolaylaştırmak anlamına geliyor.

“Finansal ayrımcılığa karşı mücadeleyi bitirmeye bir adım daha yaklaşabiliriz”

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tether CTO’su Paolo Ardoino, “Tether’i Buenos Aires’teki işletme sahiplerine ve küçük dükkanlara getirmenin daha sonra tüm dünyada tekrarlanacak bir örnek oluşturmasını umuyoruz. Blokzincirinin sağladığı en son teknolojilerle tüm bir ülkenin refahına katkıda bulunabilirsek, finansal ayrımcılığa karşı mücadeleyi bitirmeye bir adım daha yaklaşabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Merkez Pazar, 600’den fazla çiftlik ve büyük tüccarla birlikte çalışıyor

Buenos Aires Merkez Pazarı, halihazırda birçok toptan ve perakende ticaret mağazası ve restoranında 2 binden fazla kişiyi istihdam ediyor. Ayrıca, Merkez Pazar aylık 106 bin tonu satılan meyve ve sebze gibi ürün siparişlerini getirmek adına 600’den fazla çiftlik ve büyük tüccarla birlikte çalışıyor.

Öte yandan, Tether ve KriptonMarket, zincir üstü ödeme fırsatları aracılığıyla finansal özgürlüğe giden bir yol oluşturmanın yanı sıra yeni nesil blokzinciri meraklılarına ve iş profesyonellerine ilham vermek hedefiyle şehir genelinde eğitim kursları başlatacak. Bu programın Arjantin Cumhuriyeti’nin tüm ticari ve mali düzenlemelerine uygun olarak işlediğine dikkat edilecek.