Tether, dünya genelindeki yatırımcıların finansal özgürlüğe erişimi yolunda önemli bir başarıya imza attı. Tether’in stablecoin’i olan USD₮ tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak yeni bir rekor kırdı.

İlk ve en yaygın kullanılan stablecoin’e güç veren blockchain özellikli platform tether.to’yu işleten şirket olan Tether, Mayıs 2022’de kaydedilen tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 83,2 milyar doları aştı.

Bu önemli gelişmeye dair açıklamalarda bulunan Tether CTO’su Paolo Ardoino, “Bugün kaydedilen rakamlar, insanların finansal özgürlüğe ulaşmak istediğini ve bu erişim sağlandığında kullanacaklarını gösteriyor. Tether tokenlar’ı, bankası olmayan kullanıcılara güvenli bir liman sunuyor; gelişmekte olan piyasalardaki yatırımcıların, ulusal para birimleri devalüe edilirken satın alma güçlerini korumalarını sağlıyor. Tether, piyasalardaki volatilitenin karşısında savaşta test edilmiş dayanıklılığımız ve sektör lideri şeffaflık uygulamalarımız arasında güvenilirliğini kanıtlıyor, müşteriler de bu doğrultuda karşılık veriyor. Gelişmekte olan pazarlara yönelik yoğun odağımızı devam ettirmeye istekliyiz ve küresel ölçekteki finansal özgürlüğe erişimi genişletme çabalarımızdan vazgeçmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Tether, ilk çeyrek performansıyla dikkat çekti

Tether’in yakın zamanda yayımladığı güvence raporu, şeffaflığa olan bağlılığını daha da ortaya koyuyor ve volatil piyasalardan güvenli bir sığınak olarak gelişmekte olan piyasalara yönelik çalışmaların altını çiziyor. Ayrıca, rezervlerini önemli ölçüde artıran ve 1,48 milyar dolar değerinde net kâr bildiren Tether, ilk çeyrek performansıyla dikkat çekti, iyimser bir yılla güvenilir bir varlık olduğunu kanıtladı.

Tether, halihazırda başta gelişmekte olan pazarlarda olmak üzere dünya çapındaki kullanıcılara finansal özgürlük ve yenilik sağlama taahhüdünü sürdürüyor. Öte yandan, güvenilir bir stablecoin olarak; şeffaflık ve dayanıklılığın yanı sıra güvenli ve istikrarlı dijital para birimine erişilebilirlik konularında liderliğini de devam ettiriyor.