68 milyar ABD dolarını aşkın piyasa değeriyle en büyük stabil kripto paranın kullanıldığı blockchain destekli platform Tether’ı işleten şirket Tether Operations Limited, SmartPay’in Brezilya genelinde 24.000’den fazla ATM’de Tether tokenları (“USD₮”) kullanıma sunmayı planladığını duyurdu.

Ocak 2021 ‘de gerçekleştirilen Instituto Locomotiva tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Brezilya’da 34 milyon banka hesabı olmayan veya sık kullanmayan yetişkin var. Smartpay tarafından USD₮’nin kendi ürünlerine entegre edilmesi, milyonlarca insana dijital para birimi ekosisteminden ve yeni finansal devrimden yararlanma fırsatı sunacak.

Tether CTO’su Paolo Ardoino konuyla ilgili açıklamasında “Enflasyonun getirdiği zorluklar ve sınırlamalar ve pek de kapsayıcı olmayan bir finansal sistem, Brezilyalıların çoğunu ülkenin büyüyen ekonomisine katılmalarının önünde bir engel teşkil ediyor.” şeklinde konuştu. Brezilya genelindeki ATM’lere tether tokenlerin ilave edilmesinin, finansal sisteme daha fazla insan sokma fırsatı sağlayacağını ifade eden Ardoino, bu durumun sadece ödeme endüstrisine değil, tüm Brezilya’nın finansal ekosistemine büyük değişiklikler getireceğine işaret etti.

Tether tokenleri şu anda bölgede en çok kullanılan kripto para birimlerinden biri durumunda. Son veriler, USD₮ biriminin, dolaşım halindeki değerler söz konusu olduğunda ülkede en çok kullanılan tokenlerden biri olduğunu gösteriyor. Ağustos ayında, işlem başına yaklaşık 18.000 dolar, olmak üzere, 79.836 işlemde toplamda 1,4 milyar dolardan fazla para işlem gördü.

SmartPay’e erişim sayesinde kullanıcılar, USD₮ gibi tether tokenleri de dahil olmak üzere, kullanım amaçlarına en uygun kripto para birimini seçebilecekler. Ayrıca, istedikleri zaman dünyanın herhangi bir yerine tether tokenları gönderip alabilecekler ve Brezilya’da Real cinsinden nakit çekebilecekler.

SmartPay CEO’su Rocelo Lopes, “Tether tokenlerini PiX adlı Brezilya Ödeme Sistemi ile entegre ettikten sonra Brezilya’nın en büyük ATM şirketi olan TecBan ile entegre olduk. Eskiden PiX ile ödeme yapabildiğiniz yerlerde şimdi tether tokenlarıyla ödeme yapabileceksiniz, Banco24Horas’ı gördüğünüz yerlerde tether tokenlarını Real’e çevirebileceksiniz.” şeklinde konuştu.

SmartPay, 3 Kasım’dan itibaren ATM’lerde Tether tokenlerini kullanıma sunmayı planlıyor.