Tether ve Lugano Belediyesi iş birliğiyle yürütülen Plan , yenilikçi finansal teknolojileri daha geniş geniş kitlelere ulaştırma yolunda önemli bir adım attı. Bölgenin önde gelen futbol takımlarından FC Lugano ile imzalanan resmi sponsorluk anlaşmasıyla, bölgede kripto para birimlerinin yaygınlaşmasının önü açılacak. 

Şehrin finansal altyapısını dönüştürme temelinde Bitcoin teknolojisinin kullanımını hızlandırmak ve toplumsal fayda yaratmak amacıyla Tether ve Lugano Şehri tarafından kurulan girişim Plan ₿, yüzyılı aşkın mirasa sahip İsviçre futbol kulübü FC Lugano’nun resmi sponsoru oldu. İş birliği, dünya çapında kripto para birimi temsilini artırmaya ve Lugano topluluğuyla bağları güçlendirmeye yönelik heyecan verici bir adıma işaret ediyor.

Plan ₿’nin Lugano bölgesinde büyümeyi teşvik etme konusundaki kararlılığı gösterme hedefiyle gerçekleştirilen sponsorluk, şirketin yerel girişimleri destekleme ve bölgedeki topluluğa yatırım yapma konusundaki varlığını güçlendiriyor. 1908 yılında kurulan FC Lugano, İsviçre futbolunda şanlı geçmişiyle biliniyor ve 2015’ten bu yana Credit Suisse Süper Ligi’nde mücadele ediyor.

Futbol tutkusu, kriptonun yenilikçi yapısıyla birleşiyor

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Tether CTO’su Paolo Ardoino, “Tether, Plan ‘nin bir parçası olarak, futbol tutkusunu kripto para biriminin yenilikçiliğiyle birleştiren bu yolculukta, FC Lugano ile el ele vermekten heyecan duyuyor. Bu iş birliği yalnızca Lugano topluluğuna olan bağlılığımızı vurgulamakla kalmıyor, aynı zamanda yerel ve küresel ölçekte kriptonun olumlu değişim yaratma gücüne olan inancımızı da gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

“Süreç, çekici ve yenilikçi biçimde devam edecek”

Plan ₿ girişimiyle yaptıkları sponsorluk anlaşmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirten F.C. Lugano SA CEO’su Martin Blaser, “Bern’de oynanan 2022 İsviçre Kupası Finali’nde reklam varlığıyla başlayan süreç, önümüzdeki iki yıl boyunca her iki taraf için de çekici ve yenilikçi biçimde devam edecek. Akıllıca tasarlanan bu ortaklığın, gelecekte de devam edecek kalıcı bir iş birliğinin başlangıcı olacağını düşünüyoruz. Lugano Plan  destekçilerine güvenleri ve cömert katkıları için teşekkür etmek istiyoruz.” dedi.