Tether, Uruguay’da yenilenebilir enerji ve sürdürülebilir Bitcoin madenciliğine yaptığı yatırımla Güney Amerika’daki faaliyetlerini genişletiyor. Şirket, lisans sahibi yerel bir şirketle iş birliği yaparak geleceğe yönelik yatırımlarına devam ediyor.

Dünyanın ilk ve en yaygın kullanılan stablecoin’ine güç veren blockchain özellikli platform tether.to’yu destekleyen Tether, yerel lisanslı bir şirketle iş birliği yaparak enerji üretimine ve Uruguay’da sürdürülebilir Bitcoin madenciliği operasyonlarının başlatılmasına yönelik yatırım yaptığını duyurdu.

Tether, bu hamleyle birlikte erişimini finans ve iletişimin yanı sıra enerji sektörünü de içerecek şekilde genişletti. Şirket, küresel bir teknoloji lideri olma yolunda ilerlerken, bu son girişim Tether’in enerji inovasyonuna ve kripto para biriminin geleceğine olan bağlılığını gösteriyor.

Bu yeni girişimin bir parçası olan Tether, dünyanın en sağlam ve güvenli parasal ağını sürdürmede önemli bir bileşen olan sürdürülebilir Bitcoin madenciliğini desteklemek ve teşvik etmek amacıyla yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapıyor. Bu iddialı hedefe ulaşmak için de enerji sektöründen uzmanları işe alarak, uzman ekibini büyütmeyi hedefliyor. Bu proje ise enerji ve kripto para ekosisteminin uyumla birleştiği kayda değer bir kilometre taşını temsil ediyor.

“Çıkardığımız her Bitcoin’in minimum ekolojik ayak izi bırakmasını sağlıyoruz”

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tether CTO’su Paolo Ardoino, “Bitcoin’in gücünden ve Uruguay’ın yenilenebilir enerji yeteneklerinden yararlanmayı hedefleyen Tether, sürdürülebilir ve sorumlu Bitcoin madenciliğine öncülük ediyor. Yenilenebilir enerjiye olan sarsılmaz bağlılığımızla, Bitcoin ağının güvenliğini ve bütünlüğünü koruyor, çıkardığımız her Bitcoin’in minimum ekolojik ayak izi bırakmasını sağlıyoruz. Tether, en son teknolojiyi, sürdürülebilir uygulamaları ve finansal yeniliği birleştiren bir harekete öncülük etmekten gurur duyuyor.” ifadelerini kullandı.