Birleşik Krallık’ta faaliyete geçen The Other Party, gücü merkezi olmayan hale getirme ve bunu blockchain teknolojisi aracılığıyla halka geri vermeyi vadediyor.

Yapılan açıklamaya göre, blockchain teknolojisiyle desteklenen The Other Party, geleneksel merkezi siyasi yapıları bozarak daha doğrudan ve şeffaf bir demokratik sürecin önünü açmak istiyor.

The Orther Party’nin kurucusu Dom Ryder konuyla ilgili olarak: “Misyonumuz politikacıların merkezi gücünü ortadan kaldırmak ve onu halkın eline vermek. Blockchain teknolojisinden yararlanarak her sesin duyulmasını, her oyun önemli olmasını ve her kararın şeffaf ve yolsuzlukla sonuçlanmamasını sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

The Other Party’nin İngiltere’nin siyasi ortamında nasıl bir ilgiye sahip olacağı belli değil, ancak blockchain teknolojisinin siyasi tartışmaların giderek daha önemli bir parçası haline gelmesi dikkate değer.

The Other Party’nin girişimleri arasında Birleşik Krallık seçmenlerine NFT olarak verilen “yönetişim pasaportları” da yer alıyor. Pasaportların, oyların “değişmez, izlenebilir, tahrifattan veya aşırı etkilerden korunmasını” sağlamak için blockchain üzerinde dijital bir kimlik görevi göreceği belirtildi.

Partinin buradaki temel fikri, seçmenlerin siyasi karar alma sürecine katılırken anonimliklerini koruyarak uygunluğun doğrulanabilmesi ve her pasaport sahibinin politikalar önermesi, oylaması ve doğrudan uygulaması için güçlendirilmesi. Geleneksel sağ-sol siyasetinden uzak duran parti, kendisini halkın iradesinin tarafsız bir kolaylaştırıcısı olarak konumlandırdığını belirterek, partinin seçilmiş temsilcilerinin yasal olarak parti çizgisinden ziyade seçmenleri tarafından alınan kararları takip etmekle yükümlü olacağını söyledi.

MIT, blokzincirinin yakın zamanda seçimlere yardımcı olamayacağını söylüyor

KaynakThe Block