Casper Labs, The State of Enterprise Blockchain Adoption 2023 başlıklı son raporunu yayımladı.

CasperLabs, kurumsal blockchain trendlerini ele alan The State of Enterprise Blockchain Adoption 2023 raporunu kamuoyuyla paylaştı. ABD, Birleşik Krallık ve Çin’deki toplam 603 küresel iş liderinin katıldığı anketin çıktılarını sunan rapor, zorlu ekonomik koşullara karşın işletmelerin 2023’te blockchain teknolojisini artan oranlarda benimsemeyi planladığına işaret ediyor.

Rapor ayrıca liderler arasında blockchain konusunda devam eden bilgi eksikliğini de gözler önüne seriyor.

The State of Enterprise Blockchain Adoption 2023, öne çıkanlar:

  • Katılımcıların yüzde 54’ü “blockchain” ve “kripto”yu birbirinin yerine kullanılabilen terimler olarak görüyor.
  • Ezici çoğunluk (yüzde 98), teknoloji hakkında daha fazla şey öğrenmeleri ve nasıl kullandığını anlamaları halinde blockchain’i benimseme olasılıklarının daha yüksek olacağını ifade ediyor.
  • ABD, İngiltere ve Çin’deki işletmelerin yaklaşık %90’ı blockchain teknolojisini belirli bir düzeyde kullanmaya başlıyor.
  • Yüzde 87’si önümüzdeki 1 yıl içerisinde bir blockchain çözümüne yatırım yapabileceğini kaydediyor. Bu noktada özellikle Çinli işletmelerin daha istekli olduğu görülüyor.
  • Blockchain’in benimsenmesine yönelik engeller sorulduğunda katılımcıların yüzde 25’i zorluk, yüzde 24’ü uygulanabilir araçların olmaması, yüzde 20’si birlikte çalışabilirlik konusundaki endişeler ve yüzde 18’i ise sinizm yanıtını vermiş.

“Blockchain için çok önemli bir yıl…”

Rapora ilişkin açıklamasında Casper Labs CEO’su ve kurucu ortağı Mrinal Manohar, “2023, blockchain teknolojisi için çok önemli bir yıl olacak” diyor ve ekliyor: “Dalgalı dijital varlık piyasalarına rağmen, dünyanın en büyük kurumlarından bazıları işlerini blockchain ile dönüştürmek için benzeri görülmemiş, uzun vadeli fırsatların farkına varıyor ve günümüzde bu vizyonu aktif şekilde uyguluyorlar.”

KaynakGlobe News Wire