TIME dergisi, metaverse’ü kapak yaparak gelişime mercek tuttu. İşte detaylar…

Haftalık yayımlanan dünyanın en saygın haber ve politika dergilerinden TIME, son sayısında metaverse’ü kapak konusu olarak belirledi. Çarpıcı bir kapak tasarımı ile okurlarını karşılayan ünlü dergide “Metaverse, hayatlarımızı yeniden şekillendirecek.” İfadelerine dikkat çekti.

Metaverse teriminin çıkış noktasına değinilen kapak konusunda her birkaç 10 yılda bir kaydedilen değişimlere işaret edilerek masaüstü bilgisayarlardan notebook’a dönüşüm, mobil teknolojiler, internet, bulut bilişim gibi kavramlara atıfta bulunuldu ve “Yeni bir çağ şekillenirken, onu kimin ve nasıl yöneteceğini değiştirmek inanılmaz derecede zor” ifadelerine yer verildi.

Metaverse’ün tanımı; “Tüm dijital teknolojileri kapsayan, hatta fiziksel dünyanın çoğunu kontrol etmeye başlayacak bir sanal varoluş düzlemi olarak düşünülebilir.” Şeklinde yapıldı ve eklendi: “Ancak metaverse henüz tam olarak ortaya çıkmadı, henüz gelecekle ilgili pek çok şey belirsiz…”

Öte yandan konuda, “Eğer biz tüketiciler, seçmenler, kullanıcılar, geliştiriciler, hükümetler daha iyi bir gelecek inşa etmeyi umuyorsak, bunun için yatırım yapanlar kadar agresif olmalıyız” Cümlesi ile kamuoyu daha fazla çabaya davet edildi ve ekonomi boyutuyla devam edildi:
“Metaverse’ün nasıl çalıştığını ve nedenini, hangi deneyimlerin ne zaman, neden ve kime sunulabileceği; neyin yanlış gidebileceği ve neyin doğru gitmesi gerektiğini anlayabiliriz. Yöneticilerin bize hatırlatmaya alıştığı gibi, trilyonlarca dolar konu ediliyor ve daha da önemlisi hayatlarımız…”