21.co analisti Tom Wan’ın yürüttüğü araştırmalara göre, Ethereum, Polygon, Avalanche ve Stellar gibi kamuya açık blok zincirleri üzerinden tokenize edilen ABD Hazine bonoları piyasası, büyük bir ivme kazanarak piyasa değerini ilk defa 1 milyar doların üzerine çıkardı. Bu dijital bonolar, ABD hükümet bonolarının blok zinciri tabanlı dijital versiyonları olarak işlem görüyor ve son bir yıl içinde değerleri on kat artarak dikkat çekici bir büyüme sergiledi.

Tom Wan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Halka açık blok zincirlerinde işlem gören ABD Hazine bonolarının toplam değeri 1 milyar dolara ulaştı. BlackRock’ın BUIDL fonunun bir hafta içinde değeri 40 milyon dolardan 240 milyon dolara fırlayarak arzını dört katına çıkardı,” ifadelerini kullandı.

BUIDL fonunun en büyük sahibi haline gelen OndoFinance, fonun %38’lik bir kısmını elinde bulunduruyor. Ondo’nun OUSG fonu artık tamamen BUIDL fonuyla destekleniyor. Bu gelişmeler, Hazine bonolarının getirilerinde son iki yıl içinde yaşanan hızlı yükselişin, bu bonoların blok zinciri tabanlı dijital versiyonlarına olan talebi artırdığını gösteriyor. 10 yıllık Hazine bonosunun getirisi Mart 2022’den bu yana %1.69’dan %4.22’ye yükseldi.

ABD Hazine bonolarının blok zinciri tabanlı versiyonlarına yapılan yatırımlar, kripto para yatırımcılarına portföy çeşitliliği ve herhangi bir zamanda işlem yapabilme esnekliği sunmaya devam ediyor. Bu, finans sektöründe dijitalleşmenin yeni ufuklar açtığını ve kripto para piyasasının geleneksel finansal enstrümanlarla daha da entegre olduğunu gösteriyor.

KaynakCoinDesk Türkiye