Türkiye’yi Bitcoin ile tanıştıran ve 3,7 milyon kullanıcı sayısına ulaşan BtcTurk, Bitcoin ve kriptoparalar ile ilgili temel kavramları işaret diline kazandırarak, kriptopara dünyasını herkes için erişilebilir kılıyor.

Türkiye’de Bitcoin ve kriptoparaların kolayca ve güvenle alım satımının yapılabildiği, Türkiye’nin ilk ve en büyük, dünyanın ise dördüncü Bitcoin ve kriptopara alım satım platformu BtcTurk, Bitcoin ve kriptopara dünyasına ilgi duyan herkese bilgilendirici ve eğlenceli içerikler sunmaya devam ediyor.

Bu doğrultuda toplumda herkesin bilgiye erişebilmesini amaçlayan BtcTurk, Youtube Kanalı’nda İşaret Dili Danışmanı Buket Ela Demirel’in sunumuyla kriptopara terimlerini işaret dili ile anlatıyor. BtcTurk bu projeyle; işitme engelli bireylerin Bitcoin ve kriptoparalar ile ilgili temel kavram ve terimlerin açıklamalarını işaret dili ile öğrenebilmelerine imkân tanıyor.

İlk videoda; Yatırma, Çekme, Almak, Satmak, Adres, Açık Adres, Cüzdan, Özel anahtar (Private Key), Bitcoin, Satoshi Nakamoto, Başlangıç Bloku, Teknik Doküman, Madencilik, Ödül Yarılanması, Sats, Altcoin, Balina, Hash, Merkeziyetsizlik, Pump, Token, Coin ve Blok”tan oluşan 25 kavram ele alınıyor. Videoya https://youtu.be/feVVrPNO7Ms linkinden ulaşılabilir.