Binance TR Genel Müdürü Mücahit Dönmez, Harvard Business Review tarafından gerçekleştirilen Teknoloji ve İnovasyon Zirvesi’nde yaptığı konuşmasında Türkiye’nin dünyada kripto para kullanan ülkeler arasında önde gelen bir konumda bulunduğunu ve blokzincir konusunda proaktif bir rol oynadığını belirtti. Kamu tarafından atılan adımların ve blokzincir teknolojisine verilen önemin sektör için büyük bir kazanım olduğunu gösterdiğini belirten Dönmez, “Türkiye’nin blokzincir konusundaki iradesi, küresel anlamda sektöre önemli bir ivme kazandıracağını gösteriyor ve Binance olarak biz de yaptığımız çalışmalar desteğiyle bu ivmeye katkı sağlıyoruz.” dedi.
Türkiye’nin lider kripto para borsası Binance Türkiye, Harvard Business Review tarafından gerçekleştirilen Teknoloji ve İnovasyon Zirvesi’ne, altın sponsor olarak destek verirken, BinanceTR Genel Müdürü Mücahit Dönmez, “İnovasyon ve Yetkinlik Denklemini Çözmek” başlıklı panelde konuşmacı olarak yer aldı.
Web3 odağında gerçekleştirilen Teknoloji ve İnovasyon Zirvesi’ne alanında uzman Türk ve yabancı konuşmacılar yer alırken, WEB3 Teknolojileri Derneği Kurucusu Buğra Ayan ile birlikte “İnovasyon ve Yetkinlik Denklemini Çözmek” başlıklı panelde konuşan Binance TR Genel Müdürü Mücahit Dönmez, Web3 ve blokzincir ekosistemi ve Binance Türkiye’nin ekosistemi büyütmek için gerçekleştirdiği projeleri anlattı.
Kripto ekosisteminin farklı toplulukları dahil ederek farklı perspektifleri ve deneyimleri teşvik ettiğini ve bu çeşitliliğin, farklı geçmişlere, bilgilere ve uzmanlığa sahip bireyleri bir araya getirdiği ve inovasyonu teşvik ettiği için çok önemli olduğunu vurgulayan Dönmez, “Web3, aracılara veya merkezi yetkililere ihtiyaç duymadan insanlar arasında doğrudan etkileşim ve işbirliği sağlıyor. Bu merkezi olmayan işbirliği, internet erişimi olan herkesin katılmasına izin vererek, engelleri ortadan kaldırıyor ve böylece potansiyel yenilikler ve çözümler sağlıyor.” dedi.
“Dijital cüzdanlar merkeziyetsiz bir ekonomi için başlı başına bir devrim”
Web3’ün merkezi olmayan doğasının, bireylerin verileri, dijital varlıkları ve yönetişim süreçleri üzerinde daha fazla kontrole sahip olmalarını sağladığını aktaran Dönmez, bu güçlendirmenin, bireyleri fikirlerinin, projelerinin ve katkılarının sahipliğini almaya teşvik ederek bir inovasyon kültürünü teşvik ettiğini belirtti. İnovasyon kültürünün, teşvik sürecini, topluluklar arasında açık işbirliğini ve bilgi paylaşımını kolaylaştırdığını ve ilgiye, koda ve kaynaklara şeffaf, izinsiz erişim sunun platformlar ve protokoller sağladığını ifade eden Dönmez, “Vurgulanması gereken önemli noktalardan biri de paranın özgürlüğü. Binance olarak kurulduğumuz günden bu yana paranın özgürlüğü yaklaşımını geliştirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kripto, “paranın özgürlüğünü” sağlamak için oluşturulan yeni bir teknoloji, bir inovasyon. Örneğin dijital cüzdanlar merkeziyetsiz bir ekonomi için başlı başına bir devrim. Bu demokratikleştirilmiş erişim, daha önce yeterince hizmet alamayan bireylere ve topluluklara yeni bir seçenek sağlayarak inovasyonu hızlandırmaya yardımcı oluyor.” şeklinde konuştu.
Binance’in WEB3 dünyasını temsil eden bir marka olarak küresel finansal ekosistemin demokratikleştirilmesi ve özellikle blockchain teknolojisinin gücüyle küresel bir finansal özgürlük sağlamak noktasında önemli bir konumda olduğunu vurgulayan Binance TR Genel Müdürü Mücahit Dönmez, bu hedefe ulaşma noktasında, özellikle farklı toplulukları ekosisteme dahil etmek için izledikleri stratejileri ve farklı yetenekleri ekosisteme kazandırmak üzere gerçekleştirdikleri çalışmaları aktardı.
Mücahit Dönmez: “Eğitim yoluyla yeni yetenekler kazandırılmasını önemsiyoruz”
Blokzincir, Web3, yapay zeka gibi yeni nesil teknolojilere liderlik ederek, inovasyon çalışmaları ile küresel pazara değerli ürünler sunduklarını aktaran Mücahit Dönmez, eğitim yoluyla yeni yeteneklerin kazandırılmasını önemsediklerini ifade etti.
Belirledikleri hedeflere yönelik yaptıkları çalışmalar doğrultusunda, “Binance Akademi” ile üniversite iş birliklerine büyük önem verdiklerini ve özellikle öğrencilerle bir araya gelerek Web3, blokzincir ve kripto para sektörünün geleceği hakkında konuştuklarını belirten Dönmez, “Binance Türkiye olarak 2022 yılında birçok üniversite ile temasa geçerek farkındalık artıracak adımlar attık. Öncelikle özellikle üniversite öğrencilerimiz için seviye-1 düzeyinde webinarlara başladık. ‘Kripto 101’ webinarı düzenledik ve yaklaşık 2 bin kişinin katılımını görmek bizleri mutlu etti. Türkiye’de İlk defa bir kripto borsası olarak; 18 blokzincir topluluğunu bir araya getirerek bir webinar düzenledik. Son dönemde de gerçekleştirdiğimiz ‘Kadın Akademisi’ çalışması ile kadınlarımızın web3 entegrasyonuna katkı sağlamak ve farkındalığı artırmak istedik.” dedi.
“Türkiye’nin blokzincir konusundaki iradesi sektöre küresel bir ivme kazandıracak”
Türkiye’nin, dünyada kripto para kullanan ülkeler arasında önde gelen bir konumda bulunduğunu ve Metaverse ve NFT alanlarında özel sektörden birçok markanın yatırım yaptığını belirten Binance TR Genel Müdürü Dönmez, “Bu gelişmeler göz önüne alındığında, Türkiye’nin blokzincir konusunda proaktif bir rol oynadığını söyleyebiliriz. Türkiye’nin genç nüfusu, yüksek kripto para kullanımı ve yükselen inovasyon performansı, ülkenin blokzincir konusunda takip eden değil, takip edilen bir konuma gelebileceğini gösteriyor. Kamu tarafından atılan adımlar ve blokzincir teknolojisine verilen önem, geleceğin şekillendirilecek alanlarının göz ardı edilmediğini ve sektör için büyük bir kazanım olduğunu gösteriyor. Türkiye’nin blokzincir konusundaki iradesi, küresel anlamda sektöre önemli bir ivme kazandıracağını gösteriyor ve biz de yaptığımız çalışmalar desteğiyle bu ivmeye katkı sağlıyoruz. Binance olarak kendimize bağlı olan konulara odaklanmaya devam edeceğiz.Kullanıcılarımızı ilk sıraya koyarak inşa etmek, yenilik yapmak ve sektörün şeffaflık, güvenlik ve uyumluluk standartlarını yükseltmeye öncülük ederek çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.