Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda verdiği demeçte Türkiye’nin kripto mevzuatını meclise getirmenin son aşamasında olduğunu söyledi.

OECD’ye bağlı Mali Eylem Görev Gücü (FATF), kara paranın aklanmasını ve terörizmin finansmanını engellemede eksikleri olduğu için iki yıl önce Türkiye’yi daha sıkı izlenmesini gerektiren gri listeye almıştı. 2024 yılı bütçe görüşmeleri sırasında soruları yanıtlayan Bakan Şimşek, Türkiye’nin gri listeden çıkması için sadece kripto varlıklara ilişkin bir yasal düzenlemenin kaldığını, onu da kısa süre içinde Meclis’e sunacaklarını belirtti.

Türkiye’nin 40 FATF standardından 39’una uyduğunu belirten Şimşek konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Biz ne gerekiyorsa yapıyoruz. FATF bünyesinde 27 Ekim tarihinde bir toplantı yapıldı. Ülkemizin gri listeden çıkması için öngörülen eylem planındaki maddelerden sadece bir hususun kaldığının altı çizildi. O hususu da size anlattım; kripto varlıklara ilişkin yasal düzenleme. O konuda da inşallah en kısa sürede Meclis’imize düzenlemeyi sunacağız. Eğer siyasi başka türlü mülahazalar olmayacaksa ülkemizin gri listede kalması için hiçbir sebep bu çerçevede kalmamış olacak.

Kripto varlıklara ilişkin yasa teklifini en kısa sürede parlamentoya sunacaklarını söyleyen Şimşek, bundan sonra başka siyasi kaygılar yoksa Türkiye’nin o gri listede kalmasının bir anlamı kalmayacağını da sözlerine ekledi.

BtcTurk Kripto, Bitcoin Teknik Dokümanı’nın 15. yıl dönümünü yayınladığı video ile kutladı