Dünyada 16-64 yaş arası nüfus kapsamında en çok kripto varlık hesabı bulunan ülke Türkiye…

We Are Social ve Hotsuite tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre Türkiye’de 16-64 yaş arasındaki kişilerin yüzde 24,7’si kripto varlık sahibi. Bu yönüyle global ölçekte ilk sırayı elinde bulunduran Türkiye, aynı zamanda dünya ortalamasını da (yüzde 12,1) 2’ye katlıyor…

Türkiye’de kripto varlıklara yönelik ilgiyi açıkça gözler önüne seren data, 2022 yılı Temmuz ayı sonuçlarını içeriyor. Türkiye’yi az bir farkla Arjantin (yüzde 23,6) izlerken, üçüncü sırada yüzde 21,8’lik oranla Güney Afrika bulunuyor.

Tayland, Filipinler, Nijerya, Singapur, Brezilya, Birleşik Arap Emirlikleri, Endonezya’nın ardından Türkiye’den sonraki ikinci Avrupa ülkesi karşımıza çıkıyor: Hollanda (yüzde 18,3’lük oranla 11. sırada).

Tablo genel itibarıyla zayıf ekonomik göstergeleri nedeniyle yerel para birimlerine çekimser bir yaklaşım sergileyen ülkeler ile teknoloji-ekonomi ve inovasyonda öncü ülkelerin bir füzyonu. İlk sıralar nispeten çalkantılı ekonomik göstergelere sahip ülkelerle şekillense de Singapur, Hindistan, ABD, İsviçre gibi gelişmiş ekonomileri üst sıralarda görebilmek mümkün.

Çin de listede

Listenin dikkat çeken bir diğer ülkesi de Çin, her ne kadar ülkede katı regülasyonlar ve yasaklar söz konusu olsa da kripto paralara ilginin devam ettiği aşikâr. Bu noktada Asya ülkesinde 16-64 yaş arası kimselerin yüzde 5,5’inin kripto varlık sahibi olduğunu görüyoruz.

Sıralamanın tamamını haberin devamında inceleyebilirsiniz.