28 Eylül’de sunulan NFT koleksiyonunun tüm parçaları ertesi güne kadar satıldı…

Her ne kadar NFT piyasası durgun zamanlardan geçse de bazı gelişmeler gündemde kendilerine çok ciddi yer edinmeye devam ediyor. Bu kapsamda getirisi yüksek satışlar elde ettiği Art Blocks projesi ile tanınan Tyler Hobbs, Archipelago sanat platformunun kurucu ortağı Dandelion Wist ile birlikte sunduğu yeni QQL isimli NFT koleksiyonunun satışlarından kısa sürede 16,7 milyon dolar kazanç sağladı.

Koleksiyonerlerin yoğun ilgisi ile karşılanan koleksiyonda toplam 900 parçanın her biri 14 ETH’den (yaklaşık 19.000 dolar) satıldı. 99 NFT’nin daha ayrıldığı ve ayrıca satılacağı kaydedildi.

Ethereum NFT koleksiyonunun başarısına karşın Art Blocks hala ön sırada. Zira 1,3 milyar doları aşan satışları ile NFT dünyasının en çok bilinen projeleri arasında. Şu anda listelenen en ucuz Art Blocks Fidenza parçasının 96 ETH (yaklaşık 130.000 dolar) fiyata sahip olduğu görülüyor.

NFT; sanat eserleri, koleksiyonlar ve video oyunu öğeleri gibi dijital ürünler de dahil olmak üzere benzersiz bir öğenin sahipliğini temsil eden bir blokzinciri belirteci şeklinde tanımlanıyor.

OpenSea’nin Eylül ayı rakamları açıklandı

Hobbs’un çalışmalarındaki yüksek değerlemelere rağmen NFT piyasası, Mayıs ayında başlayan kripto piyasası gerilemelerine paralel olarak, son birkaç ayda düşen fiyatlar ve satış hacmi ile karşı karşıya kaldı. Bu kapsamdaki son veri ise OpenSea’den geldi. En ünlü pazar yeri olan OpenSea, geçtiğimiz Ocak ayındaki yaklaşık 5 milyar dolarlık satışlarına kıyasla, geride bırakılan Eylül ayını toplamda 319 milyon dolar değerindeki Ethereum NFT ticareti ile tamamladı.