Dünyanın ilk blokzinciri tabanlı uluslararası öğrenci kaydı platformu İngiltere merkezli teknoloji girişimi Education Index tarafından başlatıldı.

Libereka adı verilen platform uluslararası öğrencilerin birden fazla üniversiteye başvurmalarını ve bir başvuru formu ile bursları kabul etmelerini sağlıyor.

Education Index CEO’su Soumih Ganguly, Liberaka’nın hem üniversiteler hem de öğrencilerin için kayıt süreçlerini iyileştirmesini umuyor.

Dünyadaki milyonlarca öğrenci, şu anda uyduruk bir uygulama desteği sistemine güveniyor. Bu model oldukça verimsiz ve biz bu süreci üniversiteler ve başvuru sahipleri için kolaylaştırmayı vadediyoruz. Libereka, öğrencilerin kayıt sürecini daha basit, daha ucuz ve daha verimli hale getirir. Böylelikle üniversiteler daha çok önem vermeleri gereken şeylere odaklanabilir.”

Platform, öğrenciler için ücretsiz olacak ve akademik referanslarını, transkriptlerini, tavsiye mektuplarını, İngilizce yeterlilik sınavı puanlarını tek bir yerde saklamalarını sağlayacak. Platformu kullanan her öğrenciye, yurt dışındaki çalışmaları için üniversite erişim ücretlerinden kaynaklanacak en az 500 dolar değerinde fon sağlanacak.

Education Index’in temel hedefi doğrulama, belgeleme ve kabul teklifleri verme konusunda harcanan zamanı ve kaydolma maliyetlerini azaltmak.

Blokzinciri tabanlı bu platform Çin, Afrika, Orta Doğu, Güneydoğu Asya ve Hindistan’daki öğrenciler tarafından kullanılabilir olacak.

KaynakThePie