Uniswap, Akıllı Sözleşme tabanlı BNB Chain’e entegre oldu.

DeFi projeleri arasında yer alan AMM’leri (Otomatik Piyasa Yapıcı) tanıtma esasıyla kurulan ve merkezsiz borsalar tarafından kullanılan Uniswap, akıllı sözleşme tabanlı bir blockchain olan BNB Chain’e entegre edildi.

Artık Uniswap kullanıcıları, ağ genelinde token trade’i ve swap işlemleri için BNB Chain’den faydalanabilecek.

Gelişme, kripto para birimi ekosisteminde finansal hizmetlere ve işlemlere erişim ile bunları kullanmanın yeni bir yolunu temsil eden merkezi olmayan finansın (DeFi) büyümesinde ve benimsenmesinde önemli bir kilometre taşı olarak yorumlanıyor.

Uniswap topluluğunda gerçekleştirilen geniş katılımlı bir oylama sonucunda alınan kararla gerçekleşen yönetişim değişikliğinde hedeflerin DeFi’ın daha fazla büyümesini ve benimsenmesini sağlamak olduğu bildirildi.

Binance tarafından oluşturulan BNB Chain’de başlatılmasının Uniswap açısından kullanıcı tabanında artış, daha düşük ücret işlemleri, yeni pazarlara giriş yapılması gibi bir dizi avantajı beraberinde getireceği belirtiliyor. Ayrıca Uniswap protokolünün Web3’teki tüm kullanıcılara hizmet verme yeteneğinin daha da artırılacağı, erişilebilirlik ve likiditenin de önemli ölçüde gelişeceği ifade ediliyor.

Kripto paranın (kripto para birimi simgesi: UNI) yanı sıra blockchain ve DeFi endüstrilerinden yer alan Uniswap’in temelleri 2017-2018 yılları arasında Hayden Adams tarafından atıldı, kripto parasının meydana getirilmesi ve platform halini alması 2020 yılını buldu.