Uniswap’in mobil cüzdanı, Apple’ın Google’a göre nispeten detaylı güvenlik politikaları nedeniyle red yanıtı aldı…

Uniswap Labs’in merakla beklenen yeni mobil cüzdanı, reddedildiği için Apple’ın mobil uygulama mağazası App Store’da yer alamıyor. App Store’da bu türde mobil cüzdanlara daha öncesinde izin verilmiş olmasına karşın Uniswap tarafından sunulan uygulamanın belirli yapısal koşulları sağlamadığı için reddedildiği kaydediliyor. Bu kapsamdaki bir dizi geliştirme sonrasında Uniswap’in mobil cüzdanının uygulama mağazasında yer alması yeniden gündeme gelebilir.

Uniswap Labs, sunduğu mobil cüzdan ile kullanıcılara ağ değişimi gerekmeksizin layer 1 ve layer 2’de swap yapma imkanı tanınacağını belirtiyor. Söz konusu mobil cüzdanın fiyat kontrolünün yanı sıra Ethereum, Polygon gibi çeşitli ağlarda token aramalarına imkan tanıyacak.
Güvenlik tarafında Trail of Bits ile birlikte çalışan Uniswap Labs, içe aktarılan ve yeni oluşturulan cüzdanların kaynak kelimeleri/özel anahtarlarının iPhone/iPad cihaz yedeklemelerinden ayrı noktada muhafaza edileceğini bildiriyor. Ayrıca kullanıcıların kritik önem taşıyan bu güvenlik öğelerini kağıda yazabileceği veya Apple iCloud üzerinden saklayabileceğini de hatırlatıyor.

 

Apple’dan Google’a göre nispeten daha detaylı güvenlik politikaları nedeniyle red yanıtı alan mobil cüzdanla ilgili çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

Uniswap Labs, Apple’ın endişelerine karşılık verildiğini ve yönergelere uygun hareket edildiğini, buna rağmen neden hala ‘yeşil ışık yakılmadığını’ bilmediklerini açıkladı.

Bu noktada nihai süreç biraz uzun sürecek gibi görünüyor…