Tanınmış sanatçı Yoshitaka Amano, NFT koleksiyonu oluşturmak üzere Astar Network ile anlaştı…

Bir akıllı sözleşme platformu olan Astar Network, sanatçı Yoshitaka Amano ile yeni bir NFT koleksiyonu oluşturmak üzere anlaşıldığını duyurdu. Böylelikle Amano’nun fantezi dünyası ve karakterleri, Astar Network’ün yeni projeleri ve büyüyen topluluğu ile etkileşim esasıyla ilk kez hayat bulacak.
Koleksiyonun Astar blockchain’inde yer alacağı kaydedildi.

Yoshitaka Amano, Speedracer ve Sandman: The Dream Hunters kapak görsellerinin yanı sıra Final Fantasy dahil olmak üzere ikonik sanat eserleri ile tanınan ünlü bir Japon sanatçı. Amano, batı dünyasında hayranlık uyandıran çalışmaları ile Japon sanatının dünya genelinde tanınmasına da öncülük ediyor.

 

“21. yüzyılın efsanevi sanatçısı…”

“Şüphesiz Yoshitaka Amano, 21. yüzyılın efsanevi bir sanatçısı,” diyen Astar Network’ün kurucusu ve CEO’su Sota Watanabe, şöyle devam ediyor: “Onunla çalıştığım ve Astar Network’teki ilk NFT’sine ev sahipliği yapacağım için çok onur duyuyorum” dedi.

Bu aynı zamanda Astar Network’ün güzel sanatlar profesyonellerinin dijital varlıklarını güvenilir bir ağda basıp sanatlarını geniş kesimlere sunmalarına yardımcı olmak için Twin Planet ile başlattığı ortaklığına da işaret ediyor. Twin Planet, Yoshitaka Amano ve diğer popüler sanatçıları temsil eden bir yetenek yönetimi firması.

Son olarak Astar Network, Yoshitaka Amano’nun Candy Girl isimli sanat eseri koleksiyonunun kendi ekosisteminde tanıtılması için bir Web3 eğlence sitesi de kuracak.