Christie’s, blockchain ve Web3 girişimlerine göz kırpıyor…

Asırlık tablolardan lüks eşyalara, sanat ve daha birçok alandaki ‘mega-pahalı’ objelerin satışına yönelik ünlü müzayede evi Christie’s, blockchain ve Web3 esaslı girişim fonu başlattı. Christie’s Ventures ismiyle kamuoyuna tanıtılan girişim fonu, sanatla ilgili finansal ürünler/çözümler ve teknolojiler geliştiren girişimlere destek olacak.

Bu kapsamdaki ilk yatırımın adresi de ‘büyük oranda’ belli oldu; henüz resmi olarak açıklanmamakla birlikte varlıkların blockchain’ler arasında transferine imkan tanıyan LayerZero’ya yatırımda bulunulacağı konuşuluyor.

Christie’s Ventures global yöneticisi Devang Thakkar, konuyla ilgili açıklamasında, “Gerçek iş zorluklarını çözebilecek, müşteri deneyimlerini iyileştirebilecek ve sanat piyasası için büyüme fırsatlarını genişletebilecek ürün ve hizmetlere odaklanacağız” dedi.

Christie’s, son dönemin öne çıkan trendlerine yoğun ilgi besliyor. Örneğin 2021’de Beeple’ın NFT sanat eserleri için hazırlanan bir müzayedeye ev sahipliği yapılmış ve günlük eskiz defterinin bir kolajının NFT olarak 69,3 milyon dolara satışı büyük sükse yaratmıştı. Ayrıca popüler NFT pazar yeri OpenSea ile zincir üstü açık artırmaları kapsayan bir iş birliğine gidildiği de biliniyor.

Öte yandan 2022, blockchain girişimlerine yönelik finansmanlarda önemli bir atılım yılı olacak gibi görünüyor. Bu noktada yılın ilk 3 ayında kripto ve blockchain şirketlerinin toplamda 14,8 milyar dolar fonlandığı bilgisi mevcut. Bu 3 aylık rakam son derece çarpıcı, zira 2021’in toplamında yaklaşık 30 milyar dolarlık yatırım gerçekleşmişti.

KaynakFortune