Untangled Finance, 13,5 milyon dolar yatırım aldıktan sonra Celo ağında faaliyete geçti…

Tokenlaştırılmış bir gerçek dünya varlığı (RWA) pazarı olan Untangled Finance, Londra’daki Fasanara Capital liderliğinde 13,5 milyon dolar topladıktan sonra Celo ağında faaliyete geçti.

Fasanara Capital ayrıca platform üzerinde iki tokenize kredi havuzu kurdu. Untangled, Chainlink’in Çapraz Zincir Birlikte Çalışabilirlik Protokolü aracılığıyla Ethereum ve Polygon ağlarına genişlemeyi planlıyor ve çok zincirli bir RWA kredi protokolü olmayı hedefliyor.

Kredi ve gayrimenkul gibi geleneksel varlıkların tokenizasyonu ilgi çekerken, Untangled 1 trilyon doların üzerinde değere sahip geleneksel özel kredi piyasasını tokenize etmeyi hedefliyor.

Platform, fatura finansmanı, maaş bazlı avanslar ve yeşil varlık kredileri gibi fintech kredilerine odaklanıyor.

Untangled, pozisyonlarını simgeleyen bir ERC-20 token alan sertifikalı yatırımcılar için blok zinciri tabanlı kredi havuzları sunuyor.

Platform, bir tasfiye motoru ve proaktif bir kredi değerlendirme modeli gibi yenilikçi özelliklere sahip. Fasanara Capital’in CEO’su Francesco Filia, yaptığı konuya ilişkin açıklamada fintech kredileri ile dijital varlık alanının yakınlaşmasını vurguladı.