Olimpiyat altın madalyasını 8 kez kazanan, ayrıca 11 kez dünya şampiyonu olan eski atlet Usain Bolt, egzersiz odağındaki Web3 platformu Step App’in marka elçisi oldu.

Fitness ekonomisi için oyunlaştırılmış bir metaverse oluşturan FitFi platformu Step App, marka elçisi olarak 8 Olimpiyat altın madalyası sahibi Usain Bolt’u seçti.

Bolt, iş birliği hakkında, “Egzersiz her zaman hayatımın büyük bir parçası oldu ve hala öyle. Step App ekibinin ne inşa ettiğini öğrendiğimde anında ilham aldım ve bu inanılmaz derecede önemli küresel hareketin bir parçası olmak istedim” diyor ve ekliyor: “Step App aracılığıyla daha sağlıklı ve daha mutlu bir yaşam sürmeleri için mümkün olduğunca çok insana ilham vermeyi çok istiyorum. Daha yeni başlıyoruz!”

Blockchain ekonomisi finansın çok ötesinde ve oyun öğelerini, zindeliği ve yaşam tarzını bir araya getiren özellikleri de barındırıyor. Bu kapsamdaki dikkat çekici şirketlerden Step App, koşu veya köpek gezdirme gibi günlük egzersiz aktivitelerini bir ‘yarışma’ formuna getiriyor.

Step App CEO’su Krill Volgin ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Görevimiz, insanlara günlük olarak egzersiz yapmaları için ilham vermek, böylece fiziksel ve zihinsel olarak daha iyi hissetmeleri sağlamak ve bunu kripto parayla teşvik etmek. Sadece endüstri lideri bir Web3 platformu inşa etmiyoruz, daha da önemlisi dünya çapında milyonlarca insanın daha sağlıklı olmasını sağlayacak küresel bir hareketi savunuyoruz.”

Step App kullanıcıları her bir fitness adımını tamamladıktan sonra KCAL jetonları kazanıyor.

Son olarak FitRated isimli fitness platformu tarafından yakın zamanda yapılan bir ankete göre, kripto ödülleri insanları spor salonuna gitmeye ikna ediyor.

Kaynakblockchain.news