Son birkaç haftadır negatif gelişmelerin odağındaki USD Coin (USDC), bu kez de dijital dünyanın karanlık tarafına konu oluyor…

Circle’ın stablecoin’i USDC’nin baş strateji sorumlusu Dante Disparte’ın Twitter hesabı siber korsanların hedefi oldu. Hack’lenen Twitter hesabında söz konusu durum, sahte ödüllerin tanıtımına ilişkin tweet’lerle ortaya çıktı.

Kaç kişinin Disparte’ın hesabından atılan ve daha sonrasında silinen sahte tweet’lere itibar ederek mağdur olduğu bilinmiyor. Bununla birlikte USDC yöneticisinin hesabını geri aldığı görülüyor.

Bu arada olaydan önce hesaptan regülasyonlara ilişkin gelişmeler ve Paris Blockchain Week gibi çeşitli etkinliklere katılım hakkında tweet’ler atılıyordu…

Öte yandan baş strateji sorumlusu gibi önemli bir konumda bulunan kişinin böylesine güvenlik ihlallerine konu olması siber farkındalığın önemi akıllara getirdi.

En temel siber güvenlik bilgisi olarak öncesinde profesyonel şekilde kullanılan bir sosyal medya hesabında ‘tuhaf şeyler’ oluyorsa takipçilerin buna şüpheyle yaklaşması gerekiyor. Zira kimi sosyal medya hesaplarında hack’lenme sonrasında takipçilere veya arkadaşlara doğrudan mesajların gönderildiği, kişilerin belirli hesaplara para gönderme de dahil olmak üzere dolandırılmaya çalışıldığı biliniyor.

Son olarak güvenlik ihlali USDC’nin, Silicon Valley Bank‘in iflası sonrasında bankadaki yoğun mevduat varlığı nedeniyle kendini spekülasyonların odağında bulan ve değer kaybına uğramasının ardından yaşandı.
Hatırlanacağı üzere bire bir ABD doları ile desteklenen popüler stablecoin USDC’nin değer kaybı ile oluşan güven tesisini yeniden sağlaması uzun sürmemişti.