Tesla’nın ardından sıra SpaceX’te. İşte detaylar…

Elektrikli otomobilleri ile tanınan Tesla’nın Dogecoin (DOGE) ile ödeme almaya başlamasının ardından sırada uzay araştırmaları şirketi SpaceX var. Bu kapsamdaki planlar tahmin edileceği üzere her iki şirketin CEO koltuğuna oturan Elon Musk’tan geldi. Ünlü milyarder, Twitter paylaşımları ile SpaceX’in DOGE kabul etmeye başlayacağına işaret etti.

Öte yandan SpaceX ile ilgili gelişmeye karşın DOGE’nin fiyatında hatırı sayılır bir artış kaydedilmedi. Geçtiğimiz aylarda DOGE ile Tesla alınabileceğini bildiren açıklamaların ardından kripto paranın fiyatı yüzde 25 artmıştı.

Tesla ve SpaceX derken gözler Starlink’e de çevrilmiş durumda. İddialara göre kısa süre içerisinde DOGE ile Starlink arasında da bir eşgüdüm söz konusu olabilir. Bu doğrultuda yakın gelecekte Starlink aboneleri DOGE ile ödeme yapmaya başlayabilir.

Son olarak Musk, sosyal medyada dolaşan deepfake videosu konusunda takipçilerini uyardı. İlgili deepfake videosu bir kripto para platformu hakkında konuşan ‘Elon Musk deepfake’ini esas alıyor. Sahte görüntüsü ile birlikte Musk’ın ses tonunu da kopyalayan deepfake dolandırıcıları, bu yolla ilgi çekmeye ve insanları manipüle etmeye çalışmıştı.