Vietnam’da ilk kez çiftçilere yönelik olarak blockchain tabanlı bir parametrik endeks sigorta ürünü sunuldu…

Güneydoğu Asya’nın 2025’te 300 milyar dolara ulaşması beklenen büyüyen dijital ekonomisi ve artan dijital sigorta penetrasyonu, bölgede değeri 10 milyar doları aşan oyuncular ve sigorta şirketleri için yeni fırsatlar sunuyor.
Bu kapsamda Singapur merkezli InsurTech Igloo; sigorta şirketi PVI Insurance, Vietnam Meteoroloji ve Hidroloji İdaresi (VNMHA) ve uluslararası reasürans şirketi SCOR iş birliği ile Vietnam’da pirinç çiftçilerinin taleplerini otomatikleştiren, blockchain tabanlı bir parametrik endeks sigorta ürünü sundu.

Söz konusu ürün, aynı zamanda ülkenin ilk hava durumu endeksi sigortası olması yönüyle de dikkat çekiyor.

Resmi duyuruda akıllı sözleşmeler ile talepleri otomatikleştiren bir hava durumu endeksi sigortası geliştirmek için blockchain teknolojisi kullanıldığı belirtildi…

Maliyet detayları incelendiğinde çiftçiler 0,1 hektar alan için 8 dolardan başlayan fiyatlarla ilgili sigorta ürününü tercih edebilecek.

Parametrik sigorta, VNMHA‘dan toplanan ve Igloo tarafından izlenen yağış verileri ile hava olayları veya doğal afetlerden kaynaklanan kayıplar için önceden belirlenmiş değerler kullanılarak hesaplanan tazminatları ödeyecek.
Bu sayede sigorta taleplerinin ayrı ayrı doğrulanması ihtiyacı ortadan kaldırılarak işlem maliyetleri azaltılacak ve çiftçilere çok daha hızlı ödeme yapılmasını sağlanacak.

KaynakTechnode