NFT’ler 2022 FIFA Dünya Kupası’nda adından çokça söz ettirecek…

Kasım ayının son günleri, bir ilk olarak 2022 FIFA Dünya Kupası karşılaşmalarına sahne olacak. Her 4 yılda 1 “yaz aylarında” düzenlenen dev futbol etkinliği, bu sene Kasım-Aralık ayları arasında Orta Doğu ülkesi Katar’da gerçekleşecek. Kış aylarının soğuk günleri, Katar’daki futbol şovuyla ısınacak…

Bu kapsamdaki dikkat çekici tanıtım faaliyetlerinden biri olarak finansal hizmetler şirketi ve FIFA’nın resmi ödeme ortağı Visa, NFT müzayedesi gerçekleştirileceğini duyurdu.

Futbol dünyasındaki ünlü isimler; Jared Borgetti (Meksika), Tim Cahill(Avustralya), iki Olimpiyat madalyası sahibi Carli Lloyd(ABD’li kadın futbolcu), Michael Owen (İngiltere) ve Maxi Rodriguez’i (Arjantin) konu edinen NFT’lerde yıldız futbolcuların gollerinden ilham alındı.

Futbolcuların ikonik hareketleri XK Studio tarafından NFT’ye dönüştürülürken 2022 FIFA Dünya Kupası’nın resmi kripto borsası Crypto.com’da canlı müzayedeye açılacak.

Web3’e ilgisini açıkça gözler önüne seren FIFA, Katar’da düzenlenmesi planlanan Dünya Kupası öncesinde birçok şirket ile iş birliği yaptı. Crypto.com, bunlardan biri.

“Masters of the Movement NFT” ismiyle sunulacağı kaydedilen NFT’lere en yüksek teklifi veren futbol severler, önde gelen bazı futbolcular tarafından imzalanmış yüksek kaliteli yazdırılabilir bir dosyanın da sahibi olacak.

FIFA, Visa ve Crypto.com’un yanı sıra, bir Proof-of-Stake (PoS) blockchain protokolü olan Algorand’la da aktif bir ortaklığa sahip.