Küresel ödeme devi Visa, Ethereum üzerinde, ağda gaz ücretlerinin ödenmesiyle ilişkili bazı engelleri kaldıran deneysel bir çözüm sundu. İşte detaylar…

Visa, kullanıcıların hesap soyutlama teknolojisini kullanarak Ethereum’un Goerli test ağında zincir içi gaz ücretlerini ödeme olanağı sağlayacak bir çözümü test etti.

Visa’nın sunduğu yeni çözüm, son kullanıcıların işlem veya gaz ücretleri için Ethereum (ETH) tutma zorunluluğunu kaldırıyor, hatta herhangi bir token ile ödeme yapılmasına olanak tanıyor.

Visa’ya göre, Ethereum’un Goerli test ağındaki deneysel çözüm, hesap soyutlama teknolojisi ve ERC-4337 standardından faydalanarak kullanıcılar ve ağ arasındaki etki tepkiyi kolaylaştırıyor. Bu yolla, son kullanıcıların işlem veya “gaz” ücretleri için Ethereum’un yerel kripto para birimi olan eteri (ETH) muhafaza etme gereksinimi ortadan kalkıyor.

Kullanıcılar ne olursa olsun teknik olarak bir gaz ücreti ödemek zorunda kalacak, ancak bu yöntem USDC veya USDT gibi herhangi bir token ile ödeme yapmalarına imkan tanıyarak Ethereum ödemelerindeki bir sürtünme katmanını ortadan kaldırıyor.

Gaz ücretleri için ETH bakiyesini yönetmek, bazı kullanıcılar için zorlayıcı olabilir, çünkü fiat parayı Coinbase veya Moonpay gibi üçüncü taraf bir onramp vasıtasıyla ETH’ye dönüştürmeleri gerekiyor. Bu olay, dalgalanan gaz ücretleri sebebiyle fazla veya yetersiz ödemeye sebebiyet verebilir. Visa’nın araştırma ekibi bu sorunu fark etti ve yeni çözümü, gaz ile ilgili bu güçlüklerin üstesinden gelmenin etkili bir yolu olarak sundu; yenilik, cüzdanın kendisinin, gaz maliyetlerini karşılamasını sağlamaya odaklandı.

Bu çözümün temel bileşeni, özel bir akıllı sözleşme olan “paymaster.” Visa ürün müdürü Mustafa Bedawala’ya göre, bu Visa için yeni bir kavram değil, zira daha önce de bu yolu keşfetmişler. Paymaster, kullanıcı sözleşmesi hesaplarındaki gaz ücretleri için bir sponsor olarak işlev görerek, kullanıcıların yerel blok zinciri tokenlerini kullanmalarına zorunda kalmadan doğrudan Visa kartları vasıtasıyla zincir üzerindeki gaz ücretlerini ödemelerine olanak tanıyor.

KaynakThe Block