Hilary Kivitz, Hostile takeover (Türkçe karşılığı ile düşmanca devralmalar) ile DAO ilişkisini ele aldı.

Tanınmış Web3 danışmanı Hilary Kivitz, Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Ethereum Topluluk Konferansı 5’te DAO (merkeziyetsiz otonom organizasyon) odağında ilgi çekici açıklamalarda bulundu. Hostile takeover, yani Türkçe karşılığı ile “düşmanca devralmalar” ile DAO ilişkisini ele alan Kivitz, bu kapsamdaki geleneksel finanstaki koruyucu kavramlardan söz etti.

DAO’ların düşmanca devralmalara karşı uygulayabileceği önlemlere işaret eden Web3 danışmanı, “DAO yönetişimi içinde saldırganların bundan yararlanmasına izin veren oy satın alma gibi birçok risk bulunuyor. Saldırganlar bunu istismar ederek DAO hazinelerini ele geçirebilir ve kilitli varlıklara el koyabilir” diyerek boş oylamayla ilgili de şunları söyledi: “Mekanizma, ihracatçının tokeni ödünç alması, oylamaya katılması ve krediyi jeton üzerinden geri ödemesi şeklinde işliyor.”

“Bu risklerle mücadele için kullanılan geleneksel finans araç setleri Web3 bağlamında da uygulanabilir” diyen Kivitz, “zehir hapları” olarak da bilinen hissedar hakları planlarının ise, geleneksel finansta satın alma maliyetini artırabilen ve düşmanca devralma girişimleri için başka caydırıcı unsurlar oluşturabilen bir mekanizmaya sahip olduğunu ifade etti.

Ek olarak Kivitz, söz konusu planların akıllı sözleşmelere ve yönetim belgelerine yerleştirilebileceğinin altını çizerek böylece sıradan bir oylamayla kaldırılamayacağını belirtti.

KaynakCryptonews