Tether, dünya genelinde birçok kullanıcı tarafından kullanılan altın endeksli stablecoin Tether Gold’un, lider Web3 e-ticaret platformu Uquid’de ödeme yöntemi olarak kabul edileceğini açıkladı.

İlk ve en yaygın kullanılan stablecoin’e güç veren blockchain özellikli platform tether.to’yu işleten şirket Tether Operations Limited (Tether), Tether Gold’un (XAU₮) merkeziyetsiz finans (DeFi) ve Web3’ü çevrimiçi perakende alışverişe taşıyan; 120 milyondan fazla fiziksel, dijital ve NFT ürünü içeren e-ticaret platformu Uquid’de bir ödeme yöntemi olarak kabul edileceğini duyurdu.

2016 yılında kurulan Uquid, Metaverse ve geleneksel e-ticareti birleştiren bir çevrimiçi perakende ekosistemi olarak öne çıkıyor. Müşterilere kripto para birimi veya itibari para birimi kullanarak ürün satın alma konusunda uygun ve güvenli yöntemler sağlamak amacıyla tasarlanan Uquid, ödeme yöntemi olarak Tether Gold’u kabul ederken; müşterilerin Bitcoin veya Tether’in USD₮’leri ve diğer birçok kripto para birimiyle platform üzerinden rahat ve güvenli satın alma fırsatı sunuyor.

Müşteriler, Uquid’in dijital ürün yelpazesinden yararlanabiliyor

Uquid çevrimiçi mağazasıyla müşterilere; giyim, ayakkabı, elektronik cihazlar, bilgisayarlar, ev eşyaları ve spor malzemeleri gibi farklı türlerde milyonlarca ürüne erişim sunuyor. Müşteriler ayrıca NFT’ler, oyun kartları, akış ve oyun aboneliklerinin yanı sıra mobil yüklemelere de erişim sağlayarak Uquid’in dijital ürün yelpazesinden yararlanabiliyor.

Altına endeksli dijital varlıkla alışveriş imkânı

Tether Gold ile Uquid müşterileri artık çevrimiçi satın alımlarını fiziksel altının sahipliğini temsil eden bir dijital varlıkla yapabiliyor. Dünyanın ilk, en istikrarlı ve en güvenilir stablecoin’i olan USD₮’nin yaratıcıları tarafından geliştirilen 1 XAU₮ Token, London Good Delivery altın külçesinde 1 troy ince altını temsil ediyor.