Yeni bir Web3 girişim hızlandırma platformu olan Beacon, finansal desteklerin yanı sıra mentorluk açısından erken aşamadaki Web3 girişimlerine yardımcı olmayı hedefliyor…

ABD’de Web3 girişimlerine yönelik destekleri odağına alan yeni bir platform kuruldu. Bu kapsamda blockchain şirketi Polygon’un kurucu ortağı Sandeep Nailwal, Çarşamba günü Beacon adı verilen platformu duyurdu.

Bir Web3 girişim hızlandırma programı olarak özetlenen Beacon, finansal desteğin yanı sıra mentorluk açısından erken aşamadaki Web3 girişimlerine yardımcı olmayı hedefliyor.

Söz konusu destekler, henüz tam anlamıyla aktif olmayan ve ağırlıklı olarak geleceğe yönelik kurgulara odaklı Web3 alanındaki girişimler açısından büyük önem taşıyor.

Beacon hızlı başladı. Zira “Web3 hızlandırıcısı”, Ocak 2023’te tanıtılacak olan 15 girişimi finanse etmeye şimdiden başladı. Söz konusu finansman miktarları hakkında henüz resmi detaylar gelmese de kısa süre içerisinde bazı noktaların belirginleşmesi bekleniyor…

İlk canlı demo günü Şubat’ta

Öte yandan, Beacon kurucuları ve yatırımcılarının yaklaşan projeleri paylaşmak ve daha fazla bilgi edinmek için bir araya geleceği canlı demo gününün önümüzdeki ay gerçekleştirileceği duyuruldu. İlgi çekici olacağına şüphe yok.

Ekosistemin aktif isimleri arasındaki Sandeep Nailwal’in kurucu ortağı olduğu Polygon, blockchain ağlarının bağlanmasını ve ölçeklenmesini sağlayan bir blockchain platformu. Ethereum ile uyumlu çok zincirli bir blockchain ekosistemi yaratmayı hedefliyor.

KaynakSilicon Angle